רב"ט אלינה רוסושיק (20), טכנאית כלים כבדים בפלוגת ציוד מכני הנדסי באוגדת עזה, משרתת כבת יחידה בעולם של גברים. היא מעידה שהיו כמה שהרימו גבה כשראו אותה ניגשת בפעם הראשונה, מתחזקת ומתפעלת D-9 מפלצתי או שופל ממוגן. זה כמובן השתנה אחרי דקות בודדות על עבודה ופעילות מבצעית. לרגל יום האישה הבינלאומי אותו מציינים היום (ראשון), שוחחנו איתה על השירות בסביבה שכזו, רקטות ועבודה על מפלצות ענק.

רב"ט רוסושיק תושבת עפולה התגייסה לצה"ל באוגוסט 2018 אחרי שלמדה שנתיים הנדסת חשמל. "האירוע הכי משמעותי עבורי היה כשרק הגעתי ליחידה, היה סבב הסלמה וספגנו הרבה מאוד רקטות ופצמ"רים", היא נזכרת איך הכל החל. "לא ישנתי בכלל ותוך כדי כל זה אני גם עובדת עם כולם על הכלים, D-9, שופלים, מפלסות".

על הכלים ההנדסיים הכבדים היא הסתכלה בהתחלה בחשש מסוים. "אני כולי קטנה, הסתכלתי על הציוד ואמרתי וואו. מה לי ולדבר הזה, אבל מהר מאוד לומדים ואוהבים את זה".

החיילת (צילום: דובר צה''ל)
"אני כולי קטנה, הסתכלתי על הציוד ואמרתי וואו". | צילום: דובר צה''ל

על הכניסה לשירות בסביבה גברית והיחס לו זכתה בימים הראשונים היא אומרת: "האמת היא שבהתחלה כולם היו בהלם. חשבו שבאתי כדי לעבוד במשרד. אבל זה עבר אחרי שעה בדיוק כשראו שאני עובדת, מתלכלכת בסולר והכל. כולם, כל הבנים, קיבלו אותי ממש יפה. אני מודה שגם אני הופתעתי מזה".

ואיך הגיבו הבנות בבסיס? רב"ט רוסושיק מספרת ש"גם חברות שלי היו בהתחלה בהלם. לא הבינו מה הקשר. אבל אני תמיד עונה שזה משהו שהוא לא רגיל ואותי זה מאוד מעניין".

מהשיחה איתה עולה שמדובר בחיילת לא שגרתית, שהתעקשה להגיע דווקא לחיל הטכנולוגיה והאחזקה ולעזה, מה שאכן קרה אחרי  הקורס בעיר הבה"דים. היא השתבצה בפלוגת הצמ"ה של החטיבה הדרומית באוגדת עזה ובמסגרת תפקידה אחראית יחד עם אנשי היחידה על שמירת הכשירות של הכלים הכבדים בפלוגה.

"כשהייתי בהכשרה של צמ"ה, הגענו לשבוע סיפוח בפלוגה הזו כדי שנראה את העבודה", נזכרת רב"ט רוסושיק. "התלהבתי מהאנשים והמקום, לכן התעקשתי להגיע לשם. רציתי לעבוד בסביבה הזו".

החיילת (צילום: דובר צה''ל)
ביחידה: "זו פלוגה מבצעית עם הרבה מאוד פעילויות". | צילום: דובר צה''ל

במסגרת התפקיד היא מצטרפת לפעילויות מבצעיות ומהווה גורם חשוב מאוד בהצלחת הפלוגה במשימות. זה קורה בתנאי עבודה קשים ובסביבה מבצעית מאתגרת.

"זו פלוגה מבצעית עם הרבה מאוד פעילויות. האחריות שלנו זה שהכלים ההנדסיים יכנסו לפעילות בלי תקלות, שיהיו כשירים לעבודה כי אחרת לא תהיה פעילות. עבודת ההכנה שלנו יכולה לקחת מחצי שעה ועד שעות ארוכות מאוד".

היא מדגישה ש"מדובר בכלים שעובדים כל הזמן, לילות, שבתות, זה לא פשוט אבל מאוד מאתגר". היא מציינת גם שאם כלי נתקע על גדר הרצועה, היא וחבריה יגיעו כדי לטפל בבעיה מהירות. "אבל אין הרבה תקלות בזכות העבודה שלנו".

אחד היתרונות המעניינים בתפקיד עליו היא מספרת בא לידי ביטוי בחופשות מהצבא. "כשאבא שלי לוקח את הרכב שלו למוסך אני מגיעה איתו ואף אחד לא יכול לעבוד עליו, כי אני מכירה את החומר".

לסיום יש לה מסר לחיילות שמתגייסות בקרוב. "אין מה לחשוש מלהיות בת יחידה או לפחד מאיך שיקבלו אותך. מהניסיון שלי זה אתגר שיכול להפוך לכיף גדול".