mako
פרסומת

תקיפות בעזה ובלבנון: תיעוד הקומנדו ברפיח וחיסול פעיל חיזבאללה בצור

צה"ל דיווח על תקיפות שבוצעו במהלך היממה האחרונה כנגד 50 מטרות טרור. הפלסטינים מדווחים על המשך תקיפות גם בשכונת ג'באליה שבצפון הרצועה, ממנה יצאו לאחרונה כוחות אחרי מבצע ממוקד שבו חולצו גופות חטופים. הקומנדו כיתרו מתחם ותפסו אמל"ח רב ברפיח, צה"ל חיסל פעיל ופגע בתשתית נ"מ בלבנון

שי לוי
פורסם: | עודכן:
הכוחות בשטח
כוחות צה"ל בג'באליה, צפון רצועת עזה | צילום: דובר צה"ל
הקישור הועתק

במהלך היממה האחרונה, מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו יותר מ-50 מטרות ברצועת עזה, ביניהן תשתיות טרור, מחסני אמל"ח ומבנים ששימשו את חמאס. כך דיווח הבוקר (שני) דובר צה"ל. הפלסטינים מדווחים שבין המטרות שהותקפו ביממה האחרונה היו מספר מבנים בג'באליה שבצפון רצועת עזה, אחרי שכוחות אוגדה 98 יצאו משם בסוף השבוע האחרון.

על פי דיווחי הפלסטינים, התקיפות הוחזרות בג'באליה היו גם של חיל האוויר וגם בירי תותחים. כזכור, דיווח צה"ל בסיום המבצע, שבמסגרתו חולצו גם גופות חטופים, על כך ש-10 ק"מ של תת-קרקע הושמדו בג'באליה. נראה כי ההשמדה הזו יחד עם התקיפות האחרונות שדווח עליהם הן שגרמו להרס רב של המבנים שבהם השתמשו המחבלים במרחב הזה, כשעוד על פי הדיווחים גופותיהם של רבים מהמחבלים עוד לכודות בין ההריסות.

האזור לאחר תקיפה
ההריסות במבנים ששימשו את המחבלים והותקפו בג'באליה | צילום: OMAR AL-QATTAA/AFP via Getty Images

ביממות האחרונות, לוחמי היחידות מגלן ואגוז מחטיבת הקומנדו של צה"ל נכנסו לרפיח, כיתרו במהירות מתחם לחימה פעיל, הפתיעו את האויב, חיסלו מחבלים שהיוו איום, איתרו פירים והשמידו תשתיות טרור. כך הודיע היום (שני) דובר צה"ל.

מהודעת הצבא עולה שהלוחמים איתרו מתחם לחימה עם רקטות ארוכות טווח, עשרות פצצות מרגמה, טילי RPG, מערכות שידור לחימה, עשרות מטעני חבלה, רימונים ונשקים. במהלך הפשיטות, הכוח חיסל באמצעות רחפן מחבל שהיווה איום. בנוסף כלי טיס של חיל האוויר תקף אתר לייצור אמל"ח של חמאס.

הקומנדו ברפיח
לוחמי חטיבת הקומנדו ברפיח תפסו אמל"ח מתחת למיטה | צילום: דובר צה"ל
פרסומת

צה"ל, דיווח גם שצוות הקרב של חטיבה 679 זיהו מספר מחבלים בעמדת צליפה ואלה חוסלו על ידי כטב"מ של חיל האוויר. נושא הצליפה הפך לאחת מהבעיות של צה"ל ברצועת עזה, כשבמהלך הימים האחרונים מספר חיילים ומפקדים נפגעו מאש צלפים.

הפלסטינים מדווחים על תקיפות משמעותיות של צה"ל מהאוויר ובאש ארטילרית גם בצפון ודרום רצועת עזה. לטענתם תקיפות בוצעו בשכונת זייתון, צברא, תל אל-הווא ואזורים נוספים. במרכז הרצועה דיווח צה"ל גם על חיסול פעיל במערך הרקטות של חמאס.

האש נמשכת בצפון, חוסל פעיל חיזבאללה

לצד התקיפות הנרחבות ברחבי רצועת עזה, בלבנון דיווחו במהלך היום על תקיפות נרחבות של חיל האוויר, בעיקר כנגד מטרות חיזבאללה בדרום המדינה.

הבוקר (שני) כלי טיס של חיל האוויר תקף במרחב צור שבלבנון וחיסל את המחבל עלי חסין צברא, פעיל צבאי  של ארגון הטרור חיזבאללה. במסגרת תפקידו, היה מעורב בשיפור והצטיידות מערך ההגנה האווירית בארגון. בנוסף, צה"ל תקף תשתית צבאית של חיזבאללה הכוללת מספר מבנים בכפר אל-קטריני שבדרום לבנון. מבנים אלו שימשו את מערך ההגנה האווירית של חיזבאללה.

פרסומת

במהלך הלילה שבין ראשון לשני, מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו גם משגר ומבנים צבאיים של חיזבאללה בדרום לבנון. התקיפות המיוחסות לחיל האוויר מתבצעות במקביל לירי שנמשך לעבר צפון הארץ. אזעקות הופעלו מאז הבוקר במספר יישובים בגבול הצפון כתוצאה משיגורים של חיזבאללה לעבר ישראל, ואלה נזכיר לא כוללים שיגורים של טילי נ"ט, שלא מפעילים את ההתראות. כל זה קורה אחרי יום של לחימה אינטנסיבית ושיגורים רבים מלבנון לישראל.