mako
פרסומת

הקלה בהנחיות פיקוד העורף

פיקוד העורף מקל על הציבור בכל הנוגע להתקהלויות ומקומות העבודה. בתי הספר ומוסדות החינוך יישארו סגורים

צבא וביטחון
mako
פורסם: | עודכן:
ההקלות בהנחיות פיקוד העורף
הקישור הועתק

אחרי חמישה ימי לחימה במבצע "שאגת הארי" באיראן, פיקוד העורף החליט להקל על הציבור לקראת סוף השבוע, בהתאם להערכת מצב שקיים. אז מה מותר ומה אסור? אלו ההנחיות המלאות:

  1. התקהלות: הוחלט כי החל מהיום, חמישי (5.3.2026) בשעה 12:00 ועד ליום שבת בשעה 20:00 ניתן יהיה לקיים התקהלות של עד 50 איש ובתנאי שניתן להגיע למרחב מוגן תקני בזמן ההתגוננות. בכך יתאפשר למעשה בסוף השבוע לקיים תפילות בבתי כנסת, לשבת במסעדות ובבתי קפה ולקיים ארוחות משפחתיות. הכל בדגש על מקומות שיש להם מרחב מוגן סמוך.

  2. מקומות עבודה: החל מחמישי ב-12:00 ניתן יהיה לקיים פעילות במקום עבודה שאפשר להגיע ממנו למרחב מוגן תקני.

  3. לימודים: מוסדות החינוך יישארו סגורים ולא יתקיימו גם בחמישי ובשישי.

במהלך סוף השבוע, ובהתאם להתפתחויות הביטחוניות, יקיימו בפיקוד העורף הערכת מצב נוספת ויעדכנו את הציבור במוצאי שבת על ההנחיות העדכניות לשבוע הבא.