טילי הקורנט אותם ירה ארגון חיזבאללה לעבר רכב האמבולנס הצה"לי, כמעט והביאו לאסון שהיה מדרדר את ישראל למלחמה. הטילים מוכרים היטב ללוחמי השריון מהמלחמה לבנון השנייה. זה גם היה הטיל אותו ירו פעילי הארגון בינואר 2015 והביאו למותם של קצין וחייל.

הפוקוס הישראלי מכוון כידוע לתחום הרקטות. אולם גם טילי הנ"ט של הארגון מהווים איום, טקטי יש להדגיש, משמעותי, ובארגון פועלים במרץ להבריח כמה שיותר לכיוון לבנון. זה קורה בין השאר בסיוע של צפון קוריאה.

חיזבאללה ניסו להשיג טילי קורנט מתקדמים מדגם EM המשודרג. אולם זה נמנע מהם אחרי לחץ ישראלי שהופעל ברוסיה.

למרות זאת, המסלול אותם עשו ועושים טילי הקורנט מתחיל ברוסיה שם הם מיוצרים וכבר בשנת 2009 סוריה היא שרכשה טילי קורנט ולאחר מכן העבירה כמה מהם לצפון קוריאה, בכדי שיבצעו שם שדרוג של הטילים. הצפון קוריאנים חקרו את הטיל הרוסי ועבדו על פיתוח משלהם שכונה "Bulsae-3", דגם הטיל מבוסס הקורנט שנחשף בשנת 2016.

ככול הנראה סוריה שימשה כמתווכת בין צפון קוריאה לחיזבאללה בגלל הגבלות היצוא שהרוסים הטילו על כמה אמצעי לחימה בהם טילי הקורנט מהדגמים המתקדמים.

משלוחי טילי נ"ט מסוג קורנט שהפכו ל Bulsae-3 הועברו לידי הצבא הסורי כחלק מעסקאות נשק בין המדינות, ומשם המשיכו טילי הנ"ט למחסנים של חיזבאללה.

חיילי חיזבאללה בסמוך לגבול (צילום: Nasser Atta)
עסקה סיבובית. פעיל חמוש בלבנון | צילום: Nasser Atta

הערכה היא שכיום, רוב טילי הקורנט של חיזבאללה, שמחזיק מאות רבות ואף אלפים על פי חלק מהפרסומים, הם למעשה השדרוג הצפון קוריאני של הטיל נגד טנקים.

נראה שמה שעומד מאחורי שיתוף הפעולה מהכיוון הצפון קוריאני, הוא היכולת לבדוק את הצלחת המערכת בתנאים מבצעיים בזכות השימוש שחיזבאללה עושה בטילים.

יש לציין שקשר בין צפון קוריאה לחיזבאללה מתנהל כבר שנים רבות. בין השאר זה כולל אימון של פעילי הארגון בצפון קוריאה ומנגד הגעה של גורמים שונים מצפון קוריאה ללבנון, כדי ללמד את פעילי ארגון הטרור איך לבנות מתקני ייצור ולחימה תת קרקעיים.

על פי הערכות ידע צפון קוריאני ואף יותר מזה סייע לחיזבאללה לבנות את המנהרות שחדרו לישראל ונוטרלו לאחרונה על ידי צה"ל.