התגובה של צה"ל להתפרעות החרדים שהפכו ניידת וסיכלו מעצר עריק
בצה"ל הגיבו לאירוע החמור שהתרחש הלילה ברמת גן ובו היו מעורבים פורעים מהפלג הירושלמי: "מגנים בתוקף כל ניסיון לפגוע בחיילי צה״ל המבצעים את תפקידם כחוק". שני חשודים נעצרו והועברו להמשך טיפול במשטרה
בצה"ל הגיבו היום (רביעי) לאירוע החמור, שבו ניידת של משטרה צבאית נהפכה הלילה ברמת גן על ידי בחורי ישיבות ולהתפרעות שסיכלה את מעצר העריק.
"כחלק מפעילות האכיפה השוטפת של צה״ל כלפי עריקים ומשתמטים, התקיימה הלילה פעילות מעצר של המשטרה הצבאית", נמסר בהודעת דובר צה"ל. "במהלך ניסיון המעצר התקהלו במקום מספר רב של פורעים, פגעו בהתנהלות התקינה ובשלב מסוים תקפו את ניידת המשטרה הצבאית והפכו אותה".
עוד הוסיפו בצה"ל כי באירוע לא היו נפגעים, ונגרם נזק לרכב בלבד. "ניסיון המעצר לא צלח, מאחר שהמשתמט לא שהה בביתו בעת המעצר. צה״ל מגנה בתוקף כל ניסיון לפגוע בחיילי צה״ל המבצעים את תפקידם כחוק, וימשיך לאכוף בהתאם לסמכותו ועל-פי הדין".
ההודעה מגיעה כאמור לאחר עימותים שהתפתחו הלילה בין שוטרי משטרה צבאית לבחורי ישיבות, אחרי ניסיון לעצור עריק חרדי בביתו ברמת גן. בחורי הישיבות חסמו את השוטרים, השחיתו ציוד שלהם - ובהמשך גם הפכו את אחת מניידות המשטרה שהייתה במקום. בתיעודים מהעימותים ניתן לראות את בחורי הישיבות רוקדים באמצע הכביש, ולא נותנים לרכבים באזור לנסוע. חלקם אף התיישבו על הכביש כדי לעצור את התנועה.
הפעילים החרדים מהפלג הירושלמי הגיעו למקום אחרי שנשלחה אליהם הודעת וואטסאפ בנוגע לניסיון המעצר של העריק. אנשי משטרת ישראל ולוחמי מג"ב נאלצו לחלץ את שוטרי המשטרה הצבאית מהאזור.
כוחות משטרת ישראל הוזעקו למקום, פיזרו את ההתקהלות ועצרו שני חשודים במעורבות בהפיכת הניידת, שהועברו להמשך טיפול בידי המשטרה.
