mako
פרסומת

הותר לפרסום: לוחם צה"ל סמ"ר עופרי יפה נהרג מאש כוחותינו בעזה

הלוחם בסיירת צנחנים, נפל בח'אן יונס כתוצאה מירי "דו-צדדי" של הכוחות, כשכוח אחד זיהה אחר כאויב. מסוק פינה אותו בדחיפות לבית חולים במהלך הלילה, שם נאלצו לקבוע את מותו. הודעה נמסרה למשפחתו, צה"ל מתחקר את הפרטים

שי לוי
פורסם:
סמר עופרי יפה זל
סמ"ר עופרי יפה ז"ל | צילום: באדיבות המשפחה
הקישור הועתק

סמ"ר עופרי יפה, בן 21 מהיישוב היוגב, לוחם בסיירת צנחנים, נפל הלילה (בין שלישי לרביעי) בקרב בח'אן יונס שבדרום רצועת עזה, כתוצאה מירי של כוחותינו המכונה "ירי דו-צדדי". כך הותר הבוקר לפרסום.

אמש סביב השעה 02:50 בלילה פונה הלוחם באופן דחוף במסוק לבית חולים, שם ניסו הרופאים להילחם על חייו אך נאלצו לקבוע את מותו. גורם צבאי מסר כי החלל נפגע מירי כוחותינו אשר נסיבותיו נמצאות בבדיקה. ממשפחתו נמסר: "אנו המומים מהאסון ולא מעכלים את האובדן של עופרי בננו האהוב. לא נתפס".

עופרי יפה
צילום: דובר צה"ל

כוח אחד זיהה בטעות אחר כאויב - ופתח באש

האירוע התרחש כאשר הכוחות של חטיבת הצנחנים יצאו לפעילות בתוך שטחי "הקו הצהוב", שכללה סריקת מבנים וטיהור.

קצת אחרי השעה 02:30 אחד הכוחות זיהה בטעות את הכוח השני כאויב ופתח לעברו באש, ממנה נפצע הלוחם באורח אנוש. מסוק של חיל האוויר הוזנק לפינוי הפצוע באזור 02:50 אבל למרות המאמצים נאלצו לקבוע את מותו של הלוחם.

מוקדם יותר אתמול זיהו כוחות צה"ל מחבל שחצה את הקו הצהוב והתקרב לכוחות הפועלים בצפון הרצועה, באופן שהיווה עליהם איום מיידי, כך נמסר מצה"ל, שם הוסיפו כי מיד לאחר הזיהוי, חיל האוויר בהכוונת הכוחות בשטח חיסלו את המחבל במטרה להסיר את האיום.