דניאל (שם בדוי) לא רוצה שיקראו לו האקר. מבחינתו, הוא פה כדי לעזור. אבל למעשה, כשבודקים את ההגדרה של המושג, מבינים שהוא קולע אליה בדיוק. האקר, או בעברית מצוחצחת "פצחן", הוא בסך הכל מומחה מחשבים שמשתמש בטכנולוגיה ובידע העומדים לרשותו בצורה יצירתית.

בדיוק לשם כך החליטו בחיל האוויר לגייס את דניאל, רק צעיר בן 27 אבל כבר האקר בולט במולדתו, מקסיקו. מאז ומתמיד הוא רצה לעלות לארץ ולהתגייס, ואחרי שסיים תואר ראשון במדעי המחשב באחת האוניברסיטאות במקסיקו, הגשים את חלומו. למעשה, דניאל כמעט פספס את ההזדמנות האחרונה שלו להתגייס, שכן חובת הגיוס על עולים חדשים חלה רק עד גיל 25. "אם הייתי עולה חודשיים אחרי, כבר לא הייתי מתגייס, אז לא חיכיתי", הוא מחייך. "פה זה המדינה שלנו, אין לנו מקום אחר והיה לי חשוב לקחת חלק בחוויה הזו".

פתרונות מתקדמים לבעיות רגישות

לוחמי סייבר בחיל האוויר (צילום: אתר חיל התקשוב)
לוחמי סייבר בפעולה. "קפיצה משמעותית ברמה" | צילום: אתר חיל התקשוב

היום, הוא משרת כמש"ק במ"מ (ביטחון מערכות מידע) במטה חיל האוויר. הוא לוקח חלק בחקירת אירועי ביטחון מידע, כותב תוכנות, וממרום טוראיותו מדריך את הקצינים והחיילים המשרתים איתו. "הוא מסייע לנו בחשיבה על פתרונות מתקדמים לבעיות רגישות, מהמורכבות ביותר", מספר מפקדו רס"ן אסף. "יש לו ידע אדיר ומבחינתנו הוא מהווה קפיצה משמעותית ברמה".

את אותו ידע אדיר רכש דניאל בשעות ארוכות מול המחשב בבית. את התוכנה הראשונה שלו הוא יצר בגיל 12, ובגיל 14 כבר עבר הסמכה בענקית התוכנה "מייקרוסופט". "את התחום הזה לא כל-כך לומדים באוניברסיטה, יותר קוראים בספרים ובאינטרנט", מסביר דניאל. "מה שצריך זה לקרוא הרבה ולהתנסות הרבה". למען האמת, במציאות בה חי דניאל, קל היה להישאר בבית ולהישאב לעולם הקיברנטי. "במקסיקו אי-אפשר ללכת ברחוב, זה באמת מסוכן", הוא מתוודה.

"אומנם במקסיקו-סיטי, בה גרתי, המצב לא גרוע כמו בערים אחרות, אבל זה עדיין לא נוח. פה הרבה יותר טוב לי. בשאר העולם אתה כל הזמן 'היהודי', זו תחושה שקשה להסביר. תכננתי ורציתי לעלות הרבה זמן, ואני כאן כדי להישאר".

לאתר חיל האוויר

>> צלילות, סקי ולוחמת סייבר: היחידות הכי מגניבות בצבא