mako
פרסומת

לראשונה מאז ניסיון החיסול בקטאר: תיעוד ראשון של ח'ליל אל-חיה פורסם בערוץ קטארי

הערוץ הקטארי אל-ערבי פרסם תיעוד ראשון של אל-חיה מאז שרד את ניסיון החיסול בדוחא • בכיר חמאס התייחס למותם של בנו המאם ואנשי לשכתו: "כאב הפרידה מבני הוא טבעי – דם ההרוגים יהווה דרך לניצחון" • התיעוד מתפרסם ערב יציאת משלחת חמאס לשיחות בקהיר – כשעדיין לא ברור אם אל-חיה ייקח בהן חלק הפעם

ספיר ליפקין
פורסם:
ח'ליל אל-חיה
בכיר חמאס ח'ליל אל-חיה
הקישור הועתק

כמעט חודש אחרי ניסיון החיסול הכושל בדוחא: בכיר חמאס ח'ליל אל-חיה הופיע הלילה (בין שבת לראשון) לראשונה בתיעוד שפרסם ערוץ אל-ערבי הקטארי. בסרטון, אל-חיה התייחס לראשונה למות בנו המאם ואנשי לשכתו, שנהרגו בניסיון הישראלי לחסל את הצמרת המדינית של חמאס בקטאר.

“אנחנו חיים בצל כאב ובצל גאווה בעקבות אובדן אלפים מבני עמנו – נשים, ילדים, זקנים, לוחמים ובני העם בכלל”, אמר בכיר חמאס ממקום מושבו בקטאר. “אנחנו שייכים למשפחה הגדולה הזו, משפחת העם הפלסטיני ובמיוחד תושבי עזה, שממלאים היום מקום של כלל האומה במאבקם, בסבלם ובקורבנותיהם”.

ניסיון החיסול בדוחה, בירת קטאר
הבניין שהותקף בדוחא, בירת קטאר | צילום: reuters

בהמשך התייחס אל-חיה לחיסול בנו המאם וארבעת אנשי צוותו: “כאב הפרידה מבני, ממלווי וממנהל משרדי ומהבחורים שסביבי הוא כאב אנושי וטבעי. איני מבחין בין בני המאם לבין כל ילד פלסטיני בעזה שהשלטון הכובש הורג אותו, כי כל אלו נספו באשמת הכיבוש”. לדבריו, “דם ההרוגים יהווה דרך לניצחון, לירושלים ולהשפלת הכיבוש”.

התיעוד מתפרסם יממה לפני יציאת משלחת חמאס בדוחא לשיחות המשא ומתן בקהיר. בשלב זה עדיין לא ברור אם ח'ליל אל-חיה, שהוביל את המשלחת בסבבים הקודמים, ישתתף הפעם בשיחות.

ארבעה ימים אחרי התקיפה הישראלית בדוחא, חמאס הודיע כי ח'ליל אל-חיה לא חוסל. "ח'ליל אל-חיה קיים את תפילת האשכבה למען בנו המאם שחוסל וההרוגים בתקיפה בדוחא, לאחר סידורי ביטחון מיוחדים בקטאר", נמסר בהצהרת חמאס.

פרסומת

כבר בלילה שלאחר ניסיון החיסול, חמאס אישר כי בתקיפה נהרגו בנו של ח'ליל אל-חיה המאם אל-חיה וארבעה מאנשי לשכתו: ג'יהאד לבד - ראש לשכתו של ח'ליל אל-חיה ושלושה ממלוויו, מואמן חסונה, עבדאללה אל-ואחד ואחמד עבד אל-מאלכ.