דרמה בלב הים השחור: שני הרוגים ו-11 פצועים מפיצוץ בספינה
כלי השיט היה בדרכו מאוקראינה לאיטליה ואז אירע הפיצוץ, מול חופי רומניה. חשד שמדובר במתקפת כטב"מים כאשר המדינה, החברה בנאט"ו, נפגעה בעבר מזליגות כלי טיס רוסיים במלחמה באוקראינה

לפחות שני בני אדם נהרגו ו-11 אנשי צוות נוספים נפצעו אחרי שספינת תבואה נפגעה בפיצוץ בים השחור, סמוך לחופי רומניה. לפי הרשויות הימיות ברומניה, התקבל הבוקר בשעה 10:37 דיווח ראשון על שריפה שפרצה על הסיפון, והספינה נפגעה ככל הנראה מכלי טיס בלתי מאויש.
"לפי המידע הראשוני, קפטן הספינה נפצע ו-13 אנשי צוות נעדרים", מסרו הרשויות בתחילת האירוע. בהמשך אותרו 13 הנעדרים, שניים מהם ללא רוח חיים. על פי חלק מהדיווחים הספינה קשורה לטורקיה, אך טרם נמסר אישור רשמי לכך.
הספינה, Royad Mammadov, הפליגה תחת דגל סנט קיטס ונוויס. היא יצאה מנמל איזמאיל שבדרום אוקראינה והייתה בדרכה לרוונה שבאיטליה כשהאש פרצה. כמה כלי שיט הוזעקו לאזור כחלק ממבצע החילוץ והאיתור.
הדיווח המקומי - והזליגות מהמדינה השכנה
לפי הדיווח, הפגיעה אירעה כ-32 ק"מ מחופי רומניה וכ-14 ק"מ מפלטפורמת Pescarus, אסדת נפט וגז בים השחור. עדיין לא אושר רשמית אם הפיצוץ נגרם מקליע או כלי טיס, אבל מקורות אמרו לרשת המקומית PRO TV News כי הספינה נפגעה מ"שניים או שלושה רחפנים".
רומניה היא חברה בנאט"ו, ובעבר נפגעה מכלי טיס רוסיים שסטו ממסלולם. בשבועות האחרונים דווח על הגברת התקיפות הרוסיות באוקראינה ועל תקריות שבהן קליעים או כלי טיס חדרו לשטחן של מדינות נאט"ו, בהן רומניה, אסטוניה ופולין, שהזניקו מטוסי קרב.
לאחרונה הופעלו מערכות הגנה אווירית ברומניה בכמה תקריות של יירוט כטב"מים ש"זלגו" מהמלחמה באוקראינה. כמו כן דובר על תרחישים של פעולות חבלה שעומדת מאחוריהן רוסיה, נגד מדינות נאט"ו הגובלות באוקראינה, כמו רומניה, ליטא, פולין ואחרות - כסוג של נקמה על הסיוע הצבאי שלהן לאוקראינה במלחמה.