mako
פרסומת

טראמפ: "סיימנו את המלחמה, שחרור החטופים יהיה יום של שמחה"

נשיא ארצות הברית מסר הצהרה לתקשורת מהבית הלבן בוושינגטון לאחר החתימה על ההסכם הלילה במצרים • טראמפ אמר כי שחרור החטופים יהיה "יום של שמחה גדולה" והוסיף: "אני אנסה להגיע לשם" • הוא גם הדגיש: "הדבר החשוב ביותר הוא שהחטופים יחזרו" • הקבינט דן בהסכם, הממשלה תתכנס ב-20:00 כדי לאשר אותו

N12
פורסם:
הקישור הועתק

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מסר הערב (חמישי) הצהרה לתקשורת מהבית הלבן, לאחר החתימה על טיוטת ההסכם בין ישראל לחמאס. טראמפ התייחס להבנות שהושגו במצרים, ולהסכם שעתיד לצאת לפועל כבר בשעות הקרובות. הוא אמר: "ההסכם יוצא מהכלל - זה הישג שאף אחד לא הביא קודם". הקבינט המדיני-ביטחוני דן בהסכם בשעה זו, ובשעה 20:00 תתקיים ישיבת ממשלה לאישור העסקה.

טראמפ אמר בבית הלבן: "סיימנו את המלחמה. אני מקווה שנשיג שלום נצחי במזרח התיכון שיבטיח את החזרת כל החטופים. הם אמורים להיות משוחררים בשני או שלישי. הם נמצאים במקומות שאנחנו לא רוצים לראות, וזה יהיה יום של שמחה גדולה. אני אנסה להגיע לשם".

הנשיא הוסיף: "אנחנו עובדים על הלו"ז, מתי בדיוק ניסע למצרים ותהיה חתימה רשמית על ההסכם. הדבר הכי מדהים הוא שכל מדינות ערב יהיו שם. כולם חברו לטובת הדבר הזה, ואלו היחסים חשובים ביותר שהיו להן. זה יוצא מהכלל וזה הישג שאף אחד לא הביא קודם.

דונלד טראמפ בהצהרה מיוחדת
דונלד טראמפ בהצהרה מיוחדת | צילום: reuters

"הדבר הכי חשוב זה שהחטופים יחזרו. מדובר על 28 חללים, בעיקר גברים, בעיקר צעירים, ואישה אחת שמבחינת אמא שלה היא התינוקת שלה. בשביל ההורים שלהם אלו הילדים שלהם, וזה לא פחות חשוב שיחזרו. הייתי מאוד מעורב בתהליך ולא ראיתי דבר כזה מעולם. זה באמת שלום במזרח התיכון.

פרסומת

"7 באוקטובר היה אירוע נורא. אנחנו נדאג לאט לאט לשקם את עזה. אנחנו נראה מדינות שמשקיעות הרבה כסף בעזה וזה יעשה פלאים. אני חושב שבחדשות היו הוגנים וסיקרו את זה (את ההסכם) טוב ובצורה מאוד הוגנת. כולם מאוד אוהבים את זה. אנשים שמעולם לא נתנו לזה הזדמנות הוגנת לא האמינו ונדהמו מהדבר הזה".

טראמפ התייחס גם למלחמה עם איראן ואמר: "אני חושב שהתקיפה על איראן היתה מאוד חשובה. אני חושב שאם זה לא היה קורה כבר היה להם נשק גריעיני. אם לא היינו חותמים על זה היינו תחת ענן שחור, ועכשיו יש סיכוי לשלום. הם גם תמכו בהסכם ואנחנו מעריכים את זה ונעבוד איתם. אתם יודעים שיש עליהם עיצומים רבים, אבל גם אותם נשקם".

דונלד טראמפ בהצהרה מיוחדת
דונלד טראמפ בהצהרה מיוחדת | צילום: reuters
פרסומת

טראמפ עבר להודות למתווכות בהסכם בין ישראל לחמאס ואמר: "תודה עמוקה לקטאר, מצרים וירדן שהיו איתנו לאורך כל הדרך בתהליך הגדול הזה. הנשיא ארדואן היה מאוד מעורב עם חמאס. הם היו מדהימים, אינדונזיה הייתה פנטסטית. כל העולם. עמים שלא חיבבו אחד את השני אבל עכשיו הגיעה נקודה בזמן שהכל מסתדר ואנחנו מחכים לראות את החטופים בבית".

טראמפ הודה לגורמים שונים שהיו מעורבים במגעים. בין היתר ציין את השליח סטיב וויטקוף: "יש את וויטקוף שעבד מאוד קשה, סיימנו 8-7 סכסוכים. הבא זה רוסיה ואוקריאנה. בכל שבוע נהרגים אלפים, בעיקר חיילים צעירים. אמנם זה לא משפיע עלינו בהרבה מובנים, מפריד בינינו אוקיינוס גדול. המלחמה הזו לא הייתה קורית מלכתחילה אם הייתי הנשיא", כך טראמפ.

מאוחר יותר נשאל טראמפ על פתרון שתי המדינות והשיב: "אין לי דעה בנושא - מה שהצדדים יסכמו ביניהם". על נתניהו אמר טראמפ: "הוא דיי פופולרי. אני לא חושב שהוא עשה את הפעולות האחרונות בשביל זה, אבל אני מאמין שביבי צריך להיות פופולרי עכשיו". הוא אמר בנוגע לאיתור החטופים לקראת החזרתם: "אם תהיה בעיה - זה יהיה עם החטופים המתים, אולי יהיה קצת קשה למצוא אותם".

פרסומת

כאשר נשאל אם הוא מבטיח לפלסטינים שהם יוכלו להישאר ברצועת עזה, אמר טראמפ: "אי אפשר לחיות עכשיו בעזה. זה מצב נוראי, אף אחד לא ראה מצב כזה, אז אנחנו ניצור תנאים טובים יותר". טראמפ חזר ואמר כי הוא מוכן לנאום בפני הכנסת: "הסכמתי לזה, אני אעשה זאת אם הם יירצו".