במחנה "נמרה" של צה"ל שוחררו השבוע שבעה בזים שנפצעו ועברו תהליך שיקום בביה"ח לשיקום חיות בר, במסגרת "צבא ההגנה לטבע" מיזם משותף עם החברה להגנת הטבע, רשות הטבע והגנים, קק"ל, רשות העתיקות, משרד הביטחון וקרן הדוכיפת.

מטרת המיזם היא להוביל מפקדים וחיילים לאחריות ומעורבות פעילה לשמירה על ערכי הטבע, הנוף והמורשת שבסביבתם ובה פועלות יחידות צה"ל השונות.

במהלך האירוע מפקדי היחידות יחד עם חייליהם, פעלו להכנת תיבות קינון העשויות מעץ של תחמושת, ששימשו לבית לבזים שהגיעו היישר מאקלום ברמת הנדיב וגדלו במרחב בסיס נמרה.

"יש האומרים שמציל נפש אחת בישראל כאילו הציל עולם ומלואו, במקרה הזה הצלנו נפש של ציפור, של שבעה בזים שנפצעו, שוקמו והוחזרו כיום לחיק הטבע", אמר מפקד המכללה הטכנו-לוגיסטית, סא"ל רן דהן, המוביל את המיזם מטעם צה"ל.

בני משפחות של חיילים שהגיעו לאחרונה לטקסי סיום קורסים בצה"ל ניסו להבין מה פשר המחווה במהלכה מפקדים שיחררו לאוויר עופות דורסים ומינים אחרים, שעפו בחזרה לטבע, והסיבה לכך היא פעילות המיזם בו הושקו השבוע מספר פרויקטים חדשים.

המפקדים משחררים את החיות לטבע (צילום: באדיבות גרעיני החיילים)
שחרור העופות, השבוע. "אחריותנו וחובתנו" | צילום: באדיבות גרעיני החיילים

ישנן 58 יחידות בכל הפיקודים והזרועות ששותפות למיזם - מהחרמון ועד אילת. השנה הצטרפו למיזם 6 יחידות חדשות ואיתן 6 פרויקטים חדשים ונבחרו שתי יחידות מצטיינות. בין היחידות הפועלות נמצאים גם בסיסי אימונים של הכשרות, בסיסי אימונים פיקודיים ואף מסגרת של שוחרי טבע של המכללה שלוקחת חלק בפעילות.

"ניתן לראות בפרויקט את החיבור האמיתי של אהבת הארץ, אהבת הנוף והטבע". הסביר סא"ל דהן, "המיזם משלב פעילות שהיא גם ערכית וגם חינוכית. באמצעות השמירה על הטבע אנו מובילים לשינוי תרבותי בצבא".

"אין אנו יכולים להתעלם מאחריותנו, ואף חובתנו להגנה על מדינת ישראל - הגנה שאינה רק הגנה ביטחונית אלא גם הגנה על נופיה, מרחביה ומורשתה", הוסיף ראש אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה, אלוף איציק תורג'מן. "נמשיך להוביל מפקדים וחיילים לאחריות ומעורבות, לשמירה על ערכי הטבע, הנוף והמורשת שבסביבתם".