mako
פרסומת

מטוסי הקרב שסופקו לראשונה לאוקראינה – והטילים שרוסיה הכניסה למערכה

חיל האוויר האוקראיני קיבל לראשונה את מטוסי המיראז' מצרפת לאחר תקופת הכשרה לטייסים של קייב, שצפויה להשתמש בו לתקיפות מדויקות ולטווחים ארוכים. מנגד, באוקראינה טוענים שרוסיה משגרת לשטחה טילים שסיפקה לה צפון קוריאה. זאת לאחר שלטענתם קים ג'ונג און הוציא את חייליו שנשלחו לסייע לרוסים, לאחר שספגו אבדות כבדות

שי לוי
פורסם:
המלחמה ומטוס הקרב הזר
צילום: I-HWA CHENG/AFP via Getty Images / Ivan Antypenko/Suspilne Ukraine/JSC "UA:PBC"/Global Images Ukraine via Getty Images
הקישור הועתק

שדרוג לאוקראינה במלחמה ברוסים: שר ההגנה הצרפתי, סבסטיאן לקורני, הודיע היום (חמישי) שמשלוח ראשון של מטוסי קרב צרפתיים מסוג מיראז' 2000 נמסר לאוקראינה. השר לא ציין מה מספר המטוסים שנמסרו לאוקראינה. מומחים מעריכים כי מטוסים אלו ישדרגו את היכולת המבצעית של חיל האוויר האוקראיני, בדגש על הפעלה של חימושים חכמים ותקיפות עומק.

מסירת מטוסי הקרב הראשונים מסוג מיראז' 2000 מגיעה אחרי שנשיא צרפת מקרון הודיע לפני כחצי שנה כי ישלחו לאוקראינה. מאז אותה הצהרה, טייסים וצוותי קרקע אוקראינים ראשונים סיימו את הכשרתם בבסיס חיל האוויר הצרפתי ננסי. ההערכה היא שאוקראינה תקבל בין 20 ל-25 מטוסים מהסוג הזה.

כניסת מטוסי הקרב המערביים מסוג מיראז' 2000 לשירות, תאפשר לחיל האוויר האוקראיני שימוש מיטבי בחימושים מערביים ובנוסף, על רקע כניסת הנשיא טראמפ לבית הלבן והחשש שיגביל את הסיוע הצבאי, גם מערך אווירי קרבי מערבי נוסף, לצד השימוש במטוסי F-16 שאוקראינה כבר קיבלה ממדינות נאט"ו באישור ארה"ב, ומפעילה אותם נגד הרוסים.

הכשרת צוותי חיל האוויר של אוקראינה
הכשרת צוותי חיל האוויר של אוקראינה | צילום: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT/AFP via Getty Images

אוקראינה ממשיכה לספוג בכל יום מתקפות טילים מרוסיה, כמה מהם פגעו במרכז גיוס של צבא אוקראינה וגרמו לנפגעים. בקייב מדווחים גם שטילים בליסטיים צפון-קוריאניים שנורו לעבר אוקראינה על ידי כוחות רוסיה מאז סוף דצמבר, היו הרבה יותר מדויקים מהטילים ששוגרו במהלך השנה האחרונה.

גורמים אוקראינים שדיברו בעילום שם, אמרו שיש העלייה ברמת הדיוק - עד לטווח של 50-100 מטר מהמטרה המיועדת - מה שמרמז שצפון קוריאה משתמשת בשדה הקרב כדי לבחון את טכנולוגיית הטילים שלה, אמרו המקורות האוקראינים.

שידור השיגור
שידור תעמולה של שיגור טיל בין יבשתי של צפון קוריאה | צילום: מתוך תיעוד שעלה ברשתות החברתיות, שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
פרסומת

בתחום הלוחמה הקרקעית, המצב של צפון קוריאה בעייתי יותר. משרד ההגנה האוקראיני מדווח שהיחידות הצפון-קוראיניות "נשלפו" מהחזית בגלל אבדות כבדות, אלפי חיילים שנהרגו ונפצעו. לא ברור מתי הם יחזרו לחזית, אבל ההערכה שזה יקרה אחרי שיקבלו תגבורת וכנראה שגם אימונים, שישפרו את היכולות שלהם.

לאחרונה פורסם שמנהל המודיעין וצבא אוקראינה דיווחו שהיחידות הצפון-קוראיניות היו טובות ברמת דיוק הירי והצליפה. גם הציוד היה איכותי יחסי. אבל הם נשאו ציוד לחימה על חשבון ציוד רפואי, מים ומזון. ובעיקר, השתמשו בטקטיקות ישנות משנות ה-80 שלא היו רלוונטיות ללוחמה המודרנית. מה שהביא לנפגעים הרבים.