בחמאס אישרו ביום שלישי, 17.10.2023 כי איימן נופל, מפקד חטיבת המרכז בגדודי עז א-דין אל-קסאם - הזרוע הצבאית של ארגון הטרור, חוסל על ידי ישראל. על פי דובר צה"ל, נופל נהרג בתקיפה של חיל האוויר במחנה הפליטים אל-בורייג' שבמרכז הרצועה, בזכות מודיעין מדויק של שב"כ.
נופל נחשב לדמות הבכירה ביותר בחמאס שחוסל מתחילת המלחמה, כשלפניו המחוסלים היו דמויות אלמוניות יחסית ובעלות משמעות פחותה. מלבד היותו מפקד הגזרה המרכזית של חמאס, שב-7 באוקטובר פיקד על הפלישה לקיבוצים ניר עוז, נירים, עין השלושה ועוד, נופל היה גם חבר במועצה הצבאית העליונה וגורם בכיר בחמ"ל המשותף, שאחראי על התיאום עם הגא"פ וארגוני הטרור האחרים.


ברביעי, 18.10 הודיע צה"ל כי חיסל בהכוונת שב"כ את מחמד אלואדיה, מפקד מערך הנ"ט של חטיבת העיר עזה בחמאס. בנוסף, חוסל אכרם חיג’אז, סוחר באמצעי לחימה, מכווין פיגועים בישראל ופעיל במערך הימי של חמאס.
בין הפעילים הבכירים שכבר חוסלו במלחמת חרבות ברזל נמצאים בין השאר: מראד אבו מראד, ראש המערך האווירי בעיר עזה שלקח חלק גדול והכווין מחבלים במתקפה הרצחנית. עלי קאצ'י, מפקד בכוח הנח'בה של ארגון הטרור חמאס, שהוביל מתקפת טרור ביישובי עוטף עזה וחוסל על ידי כלי טיס של צה"ל, בהכוונה מודיעינית של שב"כ ואמ"ן. מפקד כוח נח׳בה בגדוד דרום חאן יונס, בילל אל קדרה, שחוסל באופן דומה לאחר שהיה אחראי על הפשיטה הרצחנית בקיבוצים נירים וניר עוז.
חיסול צמרת ארגון הטרור חמאס היא אחת ממטרות המלחמה של ישראל ואלו הבכירים שנמצאים כעת על הכוונת של שב"כ, צה"ל ומערכת הביטחון הישראלית.
יחיא סינוואר

נחשב ליעד מספר אחד ברשימת החיסול הישראלית. מנהיג חמאס ברצועת עזה הוא אחד המייסדים של הזרוע הצבאית של ארגון הטרור, עז א-דין אל קסם. בעבר ישב בכלא הישראלי על רצח פלסטינים ששיתפו פעולה עם ישראל עד ששוחרר במסגרת עסקת שליט.
סינוואר הוא מנהיג הארגון משנת 2017, אז החליף את איסמעיל הנייה ונחשב לדמות שהובילה להקצנה של חמאס מול ישראל. מאז שנבחר לראשות הארגון הוחרפה הלחימה בין הצדדים. בנוסף, סינוואר הוא האיש שהוביל יחד עם מוחמד דף להתעצמות הצבאית ואף לחיבור שאינו טבעי כלל לאיראן השיעית לצורך כך.
מוחמד דף

מפקד הזרוע הצבאית של חמאס נחשב לדמות נערצת בקרב הציבור הפלסטיני, כולל מתנגדי חמאס, בגלל שהצליח לשרוד את כל ניסיונות החיסול של ישראל מאז שנות ה-90, האחרון שבהם במבצע "שומר חומות".
למרות שלאורך השנים והסיכולים דף איבד איברי גוף רבים בהם, עין, גפה ועוד כולל תפקוד גופני לקוי, הוא עדיין דמות דומיננטית קיצונית המושך בחוטים. דף הוא בלי ספק המתכנן והמאשר של התוכניות האופרטיביות של חמאס. מסוג הדמויות שקשה מאוד להחליף אותן אחרי חיסול.
מרוואן עיסא

נהוג לכנות אותו כ"רמטכ"ל חמאס" והוא נחשב לסגנו של מוחמד דף. בעבר היה יד ימינו של אחמד ג'עברי שחוסל על ידי ישראל, ממובילי המבצע לחטיפת שליט והמשא ומתן שהיה אחריו. נחשב לדמות חשאית ואף מסתורית, קיצוני מאוד ובעל מעמד גבוהה ועוצמה בחמאס.
תאופיק אבו נעים

ראש מנגנוני הביטחון של חמאס בעזה, ישב 22 שנים בכלא הישראלי על רצח של פלסטינים משתפי פעולה עם ישראל, כמו המנהיג סינוואר. עוד נקודה דומה בקו"ח של השניים, היא שהאיש הוא ממשוחררי עסקת שליט. הוא נחשב למנהיג בכיר ומשפיע שבעבר ניצל מניסיון חיסול של פעילי דאעש ברצועת עזה וסיני, משום שהוביל את הלחימה נגדם.
אחמד ראנדור
מפקד מרחב צפון רצועת עזה או "מח"ט הגזרה הצפונית" כפי שזה מכונה. הוא פעיל חמאס מאז האינתיפאדה הראשונה בשנות ה-80 וכמו חבריו להנהגת הארגון ניצל ממספר ניסיונות חיסול ישראלים.
מעבר לזה הוא ניצל גם מ"תאונת עבודה קטלנית", כאשר במהלך מבצע צבאי נגרם פיצוץ שהוביל למותם של רבים. למעשה, הוא ניצל משתי תאונות עבודה כאלה שהובילו למותם של עשרות פלסטינים. בשנת 2018 בנו נהרג בסיכול ממוקד.
אבו עוביידה

דובר חמאס הוותיק שאחראי על מבצעי התודעה ובעל מעמד חשוב בחמאס, שנותן דגש לתחום התקשורתי והלוחמה הפסיכולוגית, נחשף במהלך מלחמת חרבות ברזל על ידי דובר צה"ל סא"ל אביחי אדרעי, שחשף את זהותו בציוץ בחשבון הטוויטר הרשמי שלו, בוא כתב כי מי שמסתתר מאחורי הכינוי אבו עוביידה שמו הוא ח'דיפה כחלות.
הגוף בראשו עומד אבו עוביידה היה אחראי על החומר המצולם שהגיע ממתקפת הטרור, עיבוד ועריכה שלו ולאחר מכן הפצה מהירה כפי שראינו בשבת של ה-7 באוקטובר. כבר למעלה מ-20 שנה שהוא דובר הארגון כשלרוב הוא מופיע רעול פנים בהצהרות לתקשורת.
#عاجل هذا هو المدعو حذيفة كحلوت الذي يتستر وراء كنية أبو عبيدة وهو يتستر كذلك وراء كوفيته الحمراء. تمامًا مثلما تتستر حماس وراء المنشآت المدنية لإطلاق القذائف الصاروخية باتجاه إسرائيل. هو وغيره من قادة #دواعش_حماس يحبون التستر داخل الأنفاق ووراء النساء والأطفال، وكذلك وراء… pic.twitter.com/FmtuByc7Bv
מוחמד סינוואר
באופן רשמי תפקידו של מוחמד סינוואר פחות בכיר מאחרים. הוא מפקד על מרחב דרום הרצועה בזרוע הצבאית של חמאס. אולם מדובר באח של יחיא סינוואר המנהיג, ומהאנשים שהחזיקו בגלעד שליט והובילו את המשא ומתן מול ישראל. מכאן חשיבותו וכוחו בארגון הטרור.
כמוביל עסקת שליט, סינוואר האח היה זה שהתעקש שיחיא סינוואר ישוחרר בעסקה. מעבר לזה מדובר באיש שמפקד ומתאם את הפעולות של הארגון בדרום הרצועה, בעל תפקיד אופרטיבי חשוב. במבצע שומר החומות הוביל ניסיון כושל לחטיפת חיילים, והוא דמות מרכזית אמנם אך לא כזו שאי אפשר להחליף.
מפקדי החטיבות
בכירי חמאס בדרג השטח שאחראים על כוחות בתאי שטח כמו עזה, חאן יונס, רפיח וערים נוספות. מפקדי השטח האלה אחראים על התיאום עם הכוחות השכנים להם ובין השאר גם על מרחבי ההגנה. מה שרלוונטי מאוד לתמרון היבשתי של צה"ל ברצועת עזה.
החיסול שלהם ישפיע בתחום הטקטי-מקומי לטווח הקצר. לאלה יש להוסיף גם מומחי חבלה בכירים וגם את פעילי החמאס שמנהלים את פיתוח וייצור הרקטות ברצועה, כמו גם אמצעי לחימה נוספים.