mako
פרסומת

למרות סיום הקמת המכשול מול עזה: "קו ההגנה לעולם ייפרץ"

באוגדת עזה קיימו תרגילים ראשונים עם סיום בניית המכשול באורך 65 ק"מ למניעת חדירה מהרצועה לשטח ישראל. צוותים גדודיים משולבים של חי"ר, שריון, הנדסה ותותחנים התאמנו גם על אחת מנקודות התורפה במבצע שומר החומות, איום הנ"ט. "בחנו התמודדות עם ניסיונות פשיטה של מחבלים ליישובים ומוצבים"

שי לוי
מדור צבא וביטחון
פורסם:
מפקדים בפעילות באוגדת עזה
מפקדים בתרגיל אוגדת עזה | צילום: דובר צה"ל
הקישור הועתק

על רקע השלמת בניית המכשול סביב רצועת עזה, אוגדת עזה קיימה מספר תרגילים גדודיים במה שהם מכנים "עצימות גבוה" בכדי לתרגל את הכוחות במגוון רחב של תרחישים, מפשיטה של מחבלים על ישובים ועד ירי צלפים, וירי נ"ט - תחום שהתגלתה בו חולשה במבצע שומר החומות, כפי שנחשף בתחקיר שפרסמנו ב-mako.

סיום העבודות על המכשול המשוכלל משנה כפי שמדגישים בצבא את תמונת המצב בגזרת עזה, מה שמצריך התאמה בהפעלת הכוחות שם. במסגרת התרגילים הגדודיים שהתקיימו במקביל לאורך השבוע האחרון, הלוחמים תרגלו כצק״ג (צוות קרבי גדודי משולב חי"ר, שריון, הנדסה ותותחנים) מגוון רחב של תרחישים שנועדו לדמות מעבר מהיר משגרה לחירום.

התרגיל
תרגיל באוגדת עזה, דצמבר 2021 | צילום: דובר צה"ל

בצבא מציינים כי התרגיל בחן את אופן התמודדות של הכוחות עם ניסיונות פשיטה של מחבלים ליישובים ומוצבים מהיבשה והים. עוד תרגלו הכוחות גם נפילות של טילים על יישובים בגזרת עוטף עזה ועבודה משותפת עם כיתות הכוננות בישובים, אירועים רבי נפגעים ועוד.

למרות העובדה שהוקם מכשול משוכלל בעלות של מיליארדי שקלים, הכוחות ממשיכים להתאמן גם על תרחישי סיכול של חדירות מחבלים מתוך העיקרון של "קו ההגנה לעולם ייפרץ".

פרסומת

מדובר באימון משמעותי ראשון שנעשה באוגדת עזה עם סיום בניית המכשול שאורכו 65 ק"מ הכוללים חומה תת-קרקעית עם אמצעי גילוי טכנולוגיים, גדר פיזית בגובה 6 מטרים, מכשול ימי, מערך גילוי וחדרי לחימה, שימנעו חדירה מרצועת עזה לשטח מדינת ישראל.

בצה"ל מבינים שהקמת המכשול סביב עזה יגביר את המאמץ של ארגוני הטרור בשימוש ברקטות וכטב"מים. בנוסף לזה שבצד השני יש כבר מי שחושב על פיתוח של יכולת לחימה חדשה.

התרגיל
תרגיל באוגדת עזה, דצמבר 2021 | צילום: דובר צה"ל
התרגיל
תרגיל באוגדת עזה, דצמבר 2021 | צילום: דובר צה"ל