למרות הצלחת התקיפות באיראן: התגובה אליה נערכים – ומה עם נתב"ג
בצה"ל עדיין נערכים לתגובה איראנית משמעותית, עם כמויות חומר נפץ גדולות יותר: "עד עכשיו התמודדנו בעיקר עם רקטות שהנזק קטן יותר". בצבא מעריכים שיידעו לתת התרעה של מספר דקות ושואפים לא להחזיק סתם את הציבור במרחבים מוגנים. אם ייראו שתמונת המצב מאפשרת – יפתחו גם את נתב"ג בהזדמנות הראשונה


בצה"ל עדכנו היום (שישי) בכל הקשור לעורף וההיערכות להמשך מבצע "עם כלביא" נגד האיום האיראני. בפיקוד העורף מדגישים כי אנחנו עדיין במדיניות חירום מספר 4, הכי גבוהה. למרות הצלחת מכות הפתיחה באיראן, נערכים לתגובה משמעותית.
התרחישים של פיקוד העורף לתגובה נרחבת יותר של איראן הם התמודדות עם טילים שיש להם כמויות חומר נפץ גדולות יותר, הדף גדול יותר ולכן מסבירים בצה"ל - חשיבות המיגון. "עד עכשיו התמודדנו בעיקר עם רקטות שהנזק קטן יותר. עשינו גם הרבה למידה מאוקראינה, להנחיות, למיגון ולהתמודדות", אמר בכיר בפיקוד העורף.
ההערכה שלו היא שבצה"ל יידעו לתת 10 דקות התרעה בסבירות מאוד גבוהה. לגבי התרעה מקדימה לשיגור, זה יינתן על בסיס מידע מקדים ומודיעין, גם כי לא רוצים להחזיק סתם אנשים במרחב מוגן.
לגבי נתב"ג, אין הערכה מתי יחזור לפעילות. נוסעים שהיו בשדה פונו על ידי פיקוד העורף. "זו תחילת המערכה וקשה לדעת לאן תתפתח ולהחליט. נרצה לפתוח כמה שיותר מהר - אל מול הערכת מצב", אמר הבכיר. "אחרי שנעבור תגובה איראנית נעשה הערכת מצב ומבין לאן ממשיכים".
על הכניסה ללחימה מול איראן אמר הבכיר: "בחמש בבוקר חשבנו שיהיה ירי וזה גם לא קרה. כל זה אפשר לנו לייצר מיגון מיטבי. בבוקר הבנו שהם נערכים אבל עוד לא מוכנים לתגובה. לכן הוצאנו את האזרחים משהייה סמוך למרחב מוגן. גם הבנו שאזרחים צריכים להצטייד".
האתגר של פיקוד היה איך להכין את האזרחים למשהו שאי אפשר לספר להם, כשהוחלט ללכת על חשאיות על חשבון מוכנות, "כי הבנו שצריך הפתעה לאיראנים כדי להצליח במשימה. האתגר היה איך מעבירים מדינה שלמה לחירום בזמן אפס ומסבירים שיש משהו אחר".
כל זאת כששום דבר לא יקרה לפני 02:55 כשהפצצות הראשונות נופלות באיראן. "היה חשש גם שהם ישגרו לפני שנפגע בהם. בסוף הם הופתעו. בגלל זה הפעלנו צופר בכל הארץ למשך דקה ואז הוצאנו את המסרון שזאת לא התרעה רגילה, שאנחנו דורכים אתכם ואז כבר רואים את המסבירים של פיקוד העורף באולפנים ומהר מאוד שיח עם ראשי רשויות כדי שיהיה מעבר מהיר לחירום. הרשויות תפקדו בזכות תהליך ארוך שעשינו איתם".