mako
פרסומת

תיעוד: מנהרת ענק באורך קילומטר וחצי הושמדה בח'אן יונס

כוחות צנחנים ויהל"ם השמידו יותר מ-200 תשתיות טרור באזור ואיתרו עשרות מבנים ממולכדים. המנהרה היא חלק ממרחב לחימה של חמאס שכולל קומפלקס מעל לקרקע ופריסה של עשרות ומאות מצלמות שבאמצעותן המחבלים מזהים את כוחות צה"ל

שי לוי
פורסם:
הקישור הועתק

דובר צה"ל פרסם הבוקר (שני) תיעוד של השמדת תוואים תת-קרקעיים ומטענים של חמאס בידי חטיבת הצנחנים בשיתוף לוחמי יהל"ם בח'אן יונס.

המנהרה שהושמדה היא באורך כקילומטר וחצי וממנה יצאו חוליות מחבלים כדי להניח מטענים לכוחות צה"ל ולבצע מארבים, בעיקר עם RPG. כל מנהרה כזאת היא עורק מרכזי של מרחב לחימה בחמאס שכולל גם קומפלקס מעל לקרקע ופריסה של עשרות ומאות מצלמות שבאמצעותן המחבלים מזהים את כוחות צה"ל כשהם מגיעים ומפעילים מטענים או מבצעים פיגועי צליפה ונ"ט. בתוך המנהרה אותרו עשרות כלי נשק ואמצעי לחימה נוספים. כל אמצעי הלחימה הוחרמו והושמדו על-ידי הכוחות.

צוות הקרב של חטיבת הצנחנים בפיקוד אוגדה 98, פועל כעת בח'אן יונס. עד כה חיסלו הכוחות עשרות מחבלים והשמידו יותר מ-200 תשתיות טרור, כולל פירי מנהרות, מחסני אמצעי לחימה ומבנים צבאיים.

כמו כן, הכוחות בשיתוף חיל האוויר, איתרו והשמידו עשרות מבני טרור אשר מולכדו בידי מחבלי חמאס על מנת לפגוע בלוחמים. המבנים מולכדו בחומרי נפץ רבים במשקל של כ-5 טונות. המבנים הממולכדים משמשים את ארגון הטרור, כמו באסון שאירע ביום שישי האחרון, שבו נהרגו ארבעה לוחמים בקריסת מבנה ממולכד בח'אן יונס.