"אלפים מוכנים להילחם, איראן פינתה בסיסים" - אך הכורדים בספק שהמשטר ייפול
בכירים כורדים באיראן ובעיראק חושפים את השיחות עם טראמפ, מעידים על פוטנציאל לכוח לוחם גדול ולחולשה איראנית באזורים שלהם, אך גם הם וגם האמריקאים בספק אם זה יספיק כדי להפיל את המשטר. תמונת מצב


בזמן שעיני העולם נשואות לתפקידם של הלוחמים הכורדים בפעולה קרקעית אפשרית באיראן, חשף מנהיג מפלגה כורדית-איראנית המתנגדת לטהרן על קיומם של ערוצי תקשורת בין האופוזיציה הכורדית באיראן לבין ארצות הברית והאיחוד האירופי.
מוסטפא היג'רי, ראש המפלגה הדמוקרטית הכורדית האיראנית, אמר בריאיון לערוצי "אל-ערבייה" ו"אל-חדת'" הסעודים: "החלפנו דעות עם ארצות הברית ואירופה באמצעות נציגינו באותן מדינות, ודנו בסוגיות פוליטיות שונות", מבלי לספק פרטים נוספים. בערוצים הסעודים ציינו כי הדברים מגיעים ימים ספורים לאחר שיחה בין טראמפ למנהיגי המפלגות הכורדיות באיראן.
באשר לאפשרות של נפילת המשטר, היג'רי שלל זאת. הוא ציין כי "ארצות הברית וישראל הצהירו שכוחותיהן לא יפתחו במבצעים להפלת המשטר". באשר לעם האיראני, הוא סבור כי "קשה מאוד - לפחות בטווח הקצר - שיצליח להפיל את המשטר באמצעות יציאה לרחובות, מחשש לדיכוי ולרצח האכזרי, כפי שקרה ב-7 וב-8 בפברואר השנה". עם זאת, הוא לא שלל את האפשרות של "התרחשות מחאות כאלה בעתיד".

לפי מקורות המעורים בפרטים שדיברו עם סוכנות הידיעות רויטרס בשבוע שעבר, פלגים כורדיים-איראניים בעיראק התייעצו עם ארצות הברית בנוגע לאופן התקיפה של כוחות הביטחון האיראניים במערב המדינה, ואם יש לבצע זאת בכלל.
למרות הכוח הלוחם והתנועות החריגות - המשטר עוד עומד
מנהיג מפלגה המהווה חלק מקואליציה של שש מפלגות כורדיות-איראניות, אמר בריאיון ביום רביעי האחרון כי המפלגות הללו מאורגנות מאוד בתוך איראן. הוא הסביר כי "עשרות אלפי צעירים מוכנים לאחוז בנשק" נגד הממשלה אם יקבלו תמיכה אמריקאית.
עוד הוסיף כי קיבל דיווחים מתוך האזורים הכורדיים באיראן לפיהם יחידות של משמרות המהפכה וכוחות ביטחון אחרים פינו בסיסים ומחנות, מחשש לתקיפות האמריקאיות-ישראליות. "אנו רואים סימנים מוחשיים לחולשה באזורים הכורדיים", אמר.
עם זאת, דיווחים מודיעיניים אמריקאיים מהעת האחרונה הטילו ספק ביכולתן של הקבוצות הכורדיות-איראניות להמשיך בלחימה נגד מנגנוני הביטחון האיראניים, כך לפי שני מקורות המעורים בהערכות אלו. המקורות ציינו כי המידע המודיעיני מעלה שהקבוצות הללו חסרות כוח אש ומספר מספיק של לוחמים.