יום קרב מול עזה שאינו כולל לוחמת יבשה, מוערך בעלות של כ-80 מיליון שקלים לצד הישראלי. אולם מבצע "גן סגור" שהסתיים זה מכבר היה אגרסיבי יותר וכלל מספר רב של גיחות, הפעלת חימושים שונים וירי טנקים, כך שניתן להעריך את עלות הפעלת האש בלמעלה מ-90 מיליון שקלים ליום.

על פי הודעות דובר צה"ל, הותקפו בעזה 350 מטרות, ברובן על ידי חיל האוויר. בחודש מרץ חשף חיל האוויר האמריקאי את עלות שעות הטיסה של מטוסי הקרב שלו, רבים מהם משרתים גם בישראל וסביר להניח שהעלויות די דומות.

על פי האמריקאים, שעת טיסה של מטוסי 15-F מהדגמים השונים נעה בין 17 ל-22 אלף דולר. מטוסי 16-F עולים 8,000-9,000 דולר לשעה והחימושים שמטילים על המטרות 20 אלף דולר כל אחד. מטוסי חמקן עולים מעל ל-18 אלף דולר לשעת טיסה ומטוסים ללא טייס נעים סביב 5,000 דולר לשעה. הפעלת מסוקי חיל האוויר עולה כפול מכך.

בחישוב גס, עלות שעות הטיסה בתקיפות חיל האוויר מוערכת בכ-13 מיליון שקלים. לכל זה יש להוסיף גם את עלויות אמצעי הלחימה ששוגרו, פה מדובר במיליוני דולרים לכיסוי ההוצאות.

לא רק מטוסי חיל האוויר תקפו בעזה. מטרות רבות הותקפו על ידי טנקים כשעלות הפגזים המשוערת הינה סביב ה-30 אלף שקל לפגז. זאת לפני שאנחנו מדברים על שעות מנוע של טנק, בגדול מרכבה סימן 4 עולה כ-3,000 שקלים לכל ק"מ נסיעה.

אמנם כוחות היבשה לא השתתפו בלחימה, אולם כן היו כוחות אבטחת יישובים, יחידות מודיעין ואחרות שהיו שותפות למהלך, הערכה היא שאלו לבדן עלו בין 2 ל-3.5 מיליון שקלים.

מבחינת סוללות "כיפת ברזל", לישראל שוגרו כמעט 800 רקטות, כמעט מאה מהן לא עברו את גדר הרצועה ומעט פחות מ-400 נפלו בשטחים פתוחים ולכן, לא יורטו על ידי כיפת ברזל.

מנגד הסוללות ירו לעבר 240 רקטות שיורטו, אבל גם לעבר כ-16 רקטות שנפלו בתחומי הערים. טיל מיירט של כיפת ברזל עולה בין 50 ל- 100 אלף דולר. מדובר ב-47.8 מיליון שקלים וזה בהנחה שעל כל רקטה ירו טיל מיירט אחד. במידה ונורה יותר מאחד, סעיף זה לבדו מגיע לכמעט מאה מיליון שקלים.

הנתונים מלמדים שלא רק ימי הקרב הופכים קשים יותר, הם גם יקרים יותר כאשר סבב דומה קודם מחודש נובמבר עלה לצה"ל כ-120 מיליון שקלים. הנתונים האלה לא כוללים את המיליונים הרבים עבור הצד האזרחי של המשוואה. בחישוב גס, מבצע גן סגור עלה לצה"ל בין 300 ל-350 מיליון שקלים.