mako
פרסומת

5 נושאות מטוסים ישתתפו באימון הענק של נאט"ו בים התיכון

ספינות המלחמה הגדולות של הצי האמריקאי, הבריטי, הצרפתי והאיטלקי ישתפו פעולה באימון שיתפרס מהים הצפוני לים התיכון, לשם יישלחו גם משקיפים ממדינות שטרם נמסרו. התרגיל נועד לשלוח מסר לרוסים וגם לאיראנים הפועלים בזירה הימית. "ממחיש את המחויבות לביטחון האזור, נגבש גם את ההגנה האווירית", ציין מפקד בכיר בנאט"ו

שי לוי
פורסם:
נושאת המטוסים
נושאת המטוסים ג'ראלד פורד, הצי האמריקאי | צילום: Stocktrek Images/GettyImages
הקישור הועתק

חמש נושאות מטוסי ישתתפו בקרוב באימון גדול של הצי השישי בתחומי הים התיכון (והים הצפוני), זאת במטרה להעריך את רמת ההגנה של ברית נאט"ו באזור ולבדוק את "רמת השת"פ וההדדיות" בין הספינות מהציים השונים. על פי חלק מהדיווחים באימון הגדול יהיו גם משקיפים ממספר מדינות באזור, אולם לא ציינו איזה.

באימון נושאות המטוסים הגדול ישתתפו ה"ג'ורג' בוש" האמריקאית ולצדה נושאת המטוסים החדשה ביותר של הצי ה"ג'ראלד פורד". הצי הצרפתי שלח את נושאת המטוסים "שארל דה גול" ומבריטניה הגיעה "המלכה אליזבת'" החדשה גם היא. נושאת המטוסים החמישית זו ה"קאבור" האיטלקית.

המשמעות היא גם מגוון מעניין של מטוסי קרב שישתתפו באימון הגדול, מטוסי F-35B אמריקאים ואיטלקים לצד ראפאל צרפתים ועוד. על הספינות משרתים אלפי אנשי צוות כאשר לצדן יהיו גם ספינות טילים, צוללות, ספינות אספקה ועוד.

חמקן בים
מטוס חמקן F-35B בריטי מקבוצת הקרב של נושאת המטוסים אליזבת | צילום: Steve Parsons - WPA Pool, GettyImages

יתרגלו שילוח תקיפות אוויריות

האימון הזה מתפרס על פני שטח נרחב שבשליטת הצי השישי, מהים הצפוני ועד לים התיכון. "הזדמנות זו ממחישה את המחויבות שלנו ליציבות ולביטחון של האזור ואת עוצמת היכולת הקולקטיבית שלנו", אמר אדמירל קית' בלאנט מהצי המלכותי הבריטי ומפקד הפיקוד הימי בנאט"ו.

האדמירל הוסיף כי "חמש נושאות מטוסים בתוך אזור הפעילות שלנו מהוות הזדמנות נוספת לבחון ולגבש את הגישה שלנו להגנה אווירית". במסגרת האימון המשותף, נושאות המטוסים יתרגלו יחד שילוח של תקיפות אוויריות נגד מטרות ימיות ויבשתיות.

פרסומת
נושאת המטוסים
נושאת המטוסים קווין אליזבת | צילום: LPhot Kyle Heller/Ministry of Defence via Getty Images

בנוסף לזה יתאמנו בהגנה הדדית של הכוח המשותף מפני איומים רבים בהם מטוסי אויב, טילים וצוללות. עוד דווח כי באימון הם יתרגלו אכיפה ושליטה באזור הפעולה.

האימון הזה בו משתתפות גם נושאות מטוסים חדשות, או כאלה שיחלו להפעיל מטוסים חדשים, מגיע אחרי שבשנים האחרונות רוסיה חזרה לפעול בגזרת הים התיכון. לצד בסיס האוויר חמיימים, רוסיה מחזיקה גם צי קבוע בסוריה. עליו הם שומרים גם בזמן הלחימה באוקראינה. מדובר גם ב"הפגנת שרירים" מרשימה של הברית אל מול הרוסים וגם האיראנים, שמדי פעם שולחים ספינות לים התיכון.