mako
פרסומת

החות'ים בתימן טוענים: "סוכלה רשת ריגול עבור ישראל"

מנגנון הביטחון בצנעא טוען כי עצר כמה גורמים שפעלו ישירות מול המודיעין והמוסד הישראלי והעבירו מידע צבאי וביטחוני כולל נ"צ. "גלו ערנות ומודעות רבה יותר למזימת האויב נגד הסיוע לפלסטינים ולאומה האיסלאמית"

צבא וביטחון
פורסם:
החות'ים בתימן
חות'ים עם תמונתו של המנהיג אל-חות'י בבירה צנעא | צילום: רשתות חברתיות לפי סעיף 27א' | Mohammed Hamoud/Getty Images
הקישור הועתק

מנגנוני הביטחון של החות'ים בתימן עצרו לטענתם מספר גורמי ריגול ש"פעלו לטובת המודיעין הישראלי, ומטרתם הייתה לפגוע במדינה ופעילותה נגד ישראל", כך נטען מוקדם יותר בהצהרה של מנגנון הביטחון והמודיעין בצנעא.

בהצהרה נמסר כי נעצרו "מספר גורמים שפעלו באופן ישיר מול מודיעין האויב הישראלי באמצעות אגף המודיעין (אמ"ן), המוסד וגורמים ישראליים נוספים".

גורמים אלו ביצעו לטענת החות'ים "פעולות ריגול לטובת האויב הישראלי, באמצעות העברת מידע צבאי וביטחוני חשוב, נ"צ של אתרים צבאיים וביטחוניים, ומידע חשוב ומגוון על מספר מתקנים כלכליים" במדינה, תוך שימוש ב"מספר תוכנות ריגול ותקשורת".

שריפת דגלי ישראל וארהב במדינה
תומכי החות'ים בתימן שורפים דגלי ישראל וארה"ב | צילום: MOHAMMED HUWAIS/AFP via Getty Images

תוך שהוא משבח את "שיתוף הפעולה, הערנות והמודעות של בני העם התימני הלוחם היקר", קרא המנגנון "לכל בני עמנו התימני לגלות ערנות ומודעות רבה יותר", לסיכול "מזימות האויבים לפגוע בתימן או "בניסיון להניא אותה מעמדותיה המתקדמות לסיוע לעם הפלסטיני ולסוגיות האומה האיסלאמית, ובהתייצבות נגד התוכנית הציונית המכונה ישראל הגדולה".

החות'ים בתימן הודיעו בשבוע שעבר על כניסתם הרשמית למלחמה, ואמש ביצעו שיגור לעבר מרכז הארץ שיורט מבלי לגרום לנפגעים או לנזק.

תוך שהוא משבח את "שיתוף הפעולה, הערנות והמודעות של בני העם התימני הלוחם היקר", קרא המנגנון "לכל בני עמנו התימני לגלות ערנות ומודעות רבה יותר", לסיכול "מזימות האויבים לפגוע בתימן" או "בניסיון להניא אותה מעמדותיה המתקדמות לסיוע לעם הפלסטיני ולסוגיות האומה האיסלאמית, ובהתייצבות נגד התוכנית הציונית המכונה ישראל הגדולה".

החות'ים בתימן הודיעו בשבוע שעבר על כניסתם הרשמית למלחמה, ואמש ביצעו שיגור לעבר מרכז הארץ שיורט מבלי לגרום לנפגעים או לנזק.

התנגדות פנימית בתימן: "לא להתגייס לשורות החות'ים"

לא כולם בצנעא תומכים בהצטרפות החות'ית למערכה. בהצהרה שפרסמה בשבוע שעבר, ממשלת תימן המתנגדת לחות'ים האשימה את איראן בהרחבת המלחמה באמצעותם והזהירה מפני השלכות חמורות.

פרסומת

בהצהרה רשמית מטעם ממשלת תימן, המוכרת באופן בינלאומי, היא האשימה את טהרן בשימוש בבעלות בריתה כדי לפתוח חזיתות מקבילות, במטרה להקל על הלחצים הצבאיים והמדיניים המופעלים עליה. בהצהרה צוין כי המהלכים האחרונים של החות'ים משקפים רמה מתקדמת של "קשר הדוק" בין שני הצדדים.

בכירי ציר הרשע
מנהיג איראן שחוסל ח'אמנאי עם בכירי החות'ים בעבר | צילום: Office of the Iranian Supreme Leader via AP

הממשלה ציינה כי צעד זה מערער את ריבונות המדינה וגורר אותה לעימותים החורגים מהאינטרסים שלה, בזמן שתימן מתמודדת עם אחד המשברים ההומניטריים המורכבים ביותר. היא הזהירה מפני השלכות ישירות הכוללות איום על הביטחון האזורי, שיבוש בשרשראות האספקה ועלייה במחירי המזון והאנרגיה.

פרסומת

באותה ההצהרה קראה הממשלה לתושבים באזורי השליטה של החות'ים שלא להשתלב בפעולות הגיוס לשורותיהם, והזהירה מפני "ניצולם בסכסוכים שאינם משרתים את תימן". זאת, במקביל לקריאה לקהילה הבינלאומית לנקוט עמדה נחושה נגד מה שכינתה ההתערבויות האיראניות.