אחרי עוד יממה של ירי רקטות מלבנון: בצה"ל שוקלים להרחיב את התקיפות
אחרי שבת של אזעקות ביישובים וערים רבים בצפון הארץ, פיקוד העורף צפוי לשקול שינוי בהנחיות. בצה"ל דוחפים להרחבת התקיפות מעבר לדרום לבנון, אך ארה"ב עלולה להקשות

הלחימה מול חיזבאללה מתרחבת. אחרי שאתמול במהלך סיור בצפון אמר ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שכחותינו חצו את נהר הליטני, חיזבאללה הגיב היום בהרחבת טווח הירי, ונראה שעשוי להיות שינוי בהנחיות פיקוד העורף.
בצה"ל הופתעו מהירי הנרחב של הרקטות ולא העריכו שזה יקרה. חיזבאללה שיגר היום גם רקטות אחרי שבשבועות האחרונים שלח בעיקר רחפני נפץ וכלי טיס בלתי מאוישים. בנוסף, השיגורים התרחבו גם לנהריה, צפת ואזורים נוספים גם מעבר לקו העימות, קרית שמונה וסביבותיה, לשם בוצע הירי בשבועות האחרונים.

גורמים בצה"ל אומרים שמעבר להעמקת התמרון אחרי חציית הליטני, נשקלת גם הרחבה של התקיפות מהאוויר ובעוצמה גדולה יותר, גם מעבר לדרום לבנון.
חשוב לציין שדברים דומים נאמרו בימים האחרונים אחרי שצה"ל ספג חללים מרחפני נפץ של חיזבאללה, ובסופו של דבר זה לא יצא לפועל בגלל מגבלות אמריקאיות. ההבנה בצה"ל היא שככל שהמשא ומתן מול איראן יתקדם, כך ידיה של ישראל עלולות להיות כבולות כדי לא לפגוע במאמץ של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לסיים את המלחמה.
בתוך כך, פיקוד העורף החמיר את ההנחיות לחלק מיישובי הצפון - ומחר לא יתקיימו לימודים ביישובי קו העימות, מקומות עבודה יכולים לפעול במקום שניתן להגיע ממנו למרחב מוגן. נאסרה התקהלות של יותר מ-50 איש בשטח פתוח ו-200 במבנה סגור.
ביישובי הגליל העליון, צפון רמת הגולן, בקצרין וקדמת צבי יעברו למדרג "פעילות חלקית". ניתן יהיה לקיים פעילות חינוכית ולעבוד במבנה או במקום שניתן להגיע ממנו למרחב מוגן, נאסרה התקהלות של יותר מ-50 איש בשטח פתוח ו-200 במבנה סגור והחופים ייסגרו לציבור.
היישובים שבהם לא יתקיימו מחר לימודים
- מירון
- בר יוחאי
- אור הגנוז
- ספסופה
- יסוד המעלה
- כסרא-סמיע
- בית ג'אן
- שדה אליעזר
