mako
פרסומת

גורם ישראלי בכיר: נותרו לחיזבאללה רק מחצית מהטילים המדויקים; צה"ל: לא מכירים את הנתונים הללו

על פי הגורם, בעקבות התקיפות הנרחבות של צה"ל נפגעה יכולתו של ארגון הטרור לירות מאות רקטות וטילים יחד • לדבריו, אם מהלך מדיני לא יוביל לחזרת תושבי הצפון לבתיהם - נשקל גם מהלך קרקעי • בצה"ל אמרו כי תוצאות התקיפות עדיין נבדקות

עמית סגל
פורסם:
שיגורים בצפון
שיגורים בצפון | צילום: דוד כהן, פלאש 90
הקישור הועתק

גורם ישראלי בכיר אמר הבוקר (שלישי) כי לחיזבאללה נותרו רק מחצית מהטילים המדויקים שהיו לו ערב המלחמה. זאת, לאחר התקיפות הנרחבות אתמול של צה"ל. עם זאת, בצה"ל אמרו שהנתונים הללו לא מוכרים.

הגורם הוסיף כי בידי ארגון הטרור נותרו רק רבע מהרקטות שהיו לו שמגיעות למרחק של עד 40 ק"מ. כמו כן, נפגעה קשות יכולתו לירות מטח מתואם של מאות רקטות וטילים בו-זמנית, שיכריע את מערכות ההגנה האווירית.

מבצע "חיצי הצפון" - סיקור ב-N12

לפי הגורם הבכיר, בתקיפות אתמול צה"ל הטיל 2,000 חימושים בלבנון. לדבריו, אם המסלול המדיני לא יוביל להחזרת התושבים לבתיהם בצפון, גם מהלך קרקעי נשקל.

בצה"ל התייחסו לדברי הבכיר ואמרו כי עדיין בודקים את תוצאות התקיפות. בצה"ל הוסיפו כי הנתונים שהבכיר הציג אינם מוכרים.

תקיפות בלבנון
תקיפת צה"ל בלבנון, אתמול | צילום: reuters

לאחר חודשים ארוכים של לחימה בעצימות נמוכה יחסית, בשבוע האחרון צה"ל יזם עליית מדרגה דרמטית בסדרת פעולות. היא החלה במתקפת הביפרים ובפיצוץ מכשירי הקשר, ונמשכה בחיסול ראש מערך המבצעים של חיזבאללה ובגל התקיפות העצים ביותר בלבנון מאז 2006.

בארגון הטרור אומדים את הנזק ועשויים להרחיב את טווח הירי - אך בצה"ל ממשיכים להיות בכוננות ומכינים שורת תוכניות מבצעיות נרחבות. ההערכה היא שאיראן שוקלת לסייע לחיזבאללה כנקמה על חיסול איסמעיל הנייה - ובישראל נערכים ומפנים את העיניים מזרחה.