mako
פרסומת

איטליה: גייסו מיליוני אירו לחמאס - ונעצרו 

המשטרה המקומית עצרה 9 בני אדם, בהם פעילים פרו-פלסטינים בולטים, בגין העברת כספים לארגון הטרור • החקירה הייתה חובקת מדינות באיחוד האירופי, שר הפנים האיטלקי הבהיר: "התנהלות העצורים - סכנה שממשלתנו מקדישה לה את תשומת הלב המירבית" • כך עבד המנגנון

N12
פורסם:
מחבלי חמאס
מחבלי חמאס, ארכיון | צילום: AP
הקישור הועתק

דיווח באיטליה: תשעה בני אדם נעצרו על ידי המשטרה - בחשד לגיוס מיליוני אירו עבור ארגון הטרור חמאס. לפי התקשורת המקומית, הכסף הועבר באמצעות עמותות שונות לארגונים בעזה בעלי זיקה לחמאס.

בין העצורים באיטליה נמנה גם מוחמד חנון, נשיא "האגודה הפלסטינית באיטליה". החוקרים מתארים אותו כ"חבר בסניף הזר של ארגון הטרור חמאס", וכ"מנהיג התא האיטלקי" של חמאס.

החקירה של הרשויות באיטליה נפתחה בעקבות עסקאות פיננסיות חשודות. גורמי המקצוע באיטליה יצרו קשר גם עם הרשויות בהולנד ובמדינות אחרות באיחוד האירופי. העצורים חשודים ב"תרומה לפעילות הפלילית של ארגון הטרור, בסכום כולל של שבעה מיליון אירו".

עימותים בהפגנה פרו-פלסטינית באיטליה
עימותים בהפגנה פרו-פלסטינית באיטליה, ארכיון | צילום: Reuters

הכספים עצמם נשלחו ככל הנראה באמצעות העברות בנקאיות. הם הועברו מעמותות שבסיסן בחו"ל - אל עמותות עזתיות שהוכרזו כבלתי חוקיות. לפי ישראל, אותן עמותות שייכות לחמאס, היו בשליטתו או קשורות אליו בדרך אחרת.

"נקרע המסך מעל התנהגויות ופעילויות שמאחורי חזות של יוזמות לטובת האוכלוסייה הפלסטינית", הצהיר שר הפנים מתאו פיאנטדוסי. "הם הסתירו תמיכה בארגוני טרור. זוהי סכנה שממשלתנו מקדישה לה את תשומת הלב המירבית".