mako
פרסומת

המנהיג העליון של איראן ח'אמנאי באיום ישיר: "ישראל הכינה את הקרקע לעונש קשה מצידנו"

באיראן מגיבים על חיסול הנייה - ומאיימים על ישראל • נשיא איראן פזשכיאן הגיב: "איראן תגן על הריבונות שלה ותגרום לטרוריסטים הפולשים להתחרט על הפעולה הפחדנית שלהם" • מפקד משמרות המהפכה לשעבר: "ישראל תשלם מחיר כבד על החיסול של הנייה"

אסף רוזנצוייג
פורסם: | עודכן:
חמינאי, עלי, אירן, מנהיג אירן
מנהיג אירן חמינאי | צילום: ap
הקישור הועתק

המנהיג העליון של איראן עלי ח'אמנאי הגיב הבוקר (רביעי) לראשונה לחיסול של ראש הלשכה המדינית של חמאס איסמאעיל הנייה בבית הארחה של משמרות המהפכה בטהראן. ח'אמנאי איים ישירות על ישראל, ואמר כי איראן תגיב באופן קשה על חיסול בשטחי מדינתו.

חיסול הנייה: סיקור N12

"המשטר הציוני הטרוריסטי והפושע, עם הפעולה הזאת, מכין את הקרקע לעונש קשה מצידנו", אמר עלי ח'אמנאי. בהודעה שפורסמה בסוכנות הידיעות הממלכתית באיראן נכתב: "אנו רואים זאת כחובה שלנו לדרוש את דמו כשהיד של הרפובליקה האיסלאמית של איראן".

חמינאי והנייה בפגישה האחרונה
מנהיג איראן חמינאי וראש הלשכה המדינית של חמאס איסמעיל הנייה לפני שחוסל בטהרן | צילום: KHAMENEI.IR/AFP via Getty Images

 

גם נשיא איראן מסעוד פזשכיאן התייחס לחיסול: "אתמול הנפתי את ידו המנצחת של הנייה, וכעת אני צריך לשאת אותו על כתפיי ולקבור אותו. איראן תגן על הריבונות שלה ותגרום לטרוריסטים הפולשים להתחרט על הפעולה הפחדנית שלהם".

משמרות המהפכה פרסמו הודעה רשמית: "חיסולו של הנייה ייענה בתגובה קשה וכואבת. הפשע הזה הוא הפרה של החוקים והתקנות הבין-לאומיים, ואיראן וחזית ההתנגדות יגיבו עליו".

דובר ועדת החוץ והביטחון בפרלמנט של איראן הגיב: "מבצעי החיסול הפחדני ללא ספק יזכו לתגובה", וסוכנות הידיעות האיראנית נור ניוז המקורבת למועצה העליונה לביטחון לאומי באיראן מסרה: "חיסול הנייה הוא הימור מסוכן שנועד לערער על יכולת ההרתעה של איראן. חציית הקווים האדומים של איראן תמיד הייתה מסוכנת עבור האויב".

מוחסן רזאי, מזכיר המועצה לאבטחת אינטרס המשטר באיראן ולשעבר מפקד משמרות המהפכה, הוסיף: "ישראל תשלם מחיר כבד על החיסול של הנייה".