mako
פרסומת

אותר החייל שביזה סמל נוצרי בלבנון: כך צה"ל מנסה להילחם בתופעה

בצה"ל אומרים כי החייל שתועד מצמיד סיגריה לפסל ייענש, אך הנזק מול העדה הנוצרית שמתנגדת לחיזבאללה מחמיר אחרי יותר מדי אירועים שמעידים על בעיית פיקוד ומשמעת. משטרה צבאית החלה לפעול לאכיפה כדי לתפוס מקרים של ביזה

שי לוי
פורסם:
חייל תועד מבזה פסל של מריה הבתולה בלבנון
חייל תועד מבזה פסל של מריה הבתולה בלבנון
הקישור הועתק

ביממה האחרונה התעוררה סערה אחרי ששוב לוחם תועד כשהוא מבזה סמל נוצרי. הלוחם תיעד את עצמו מעשן סיגריה עם פסל של מריה הקדושה, לו הצמיד סיגריה נוספת.

הפעם, איתר צה"ל בתוך שעות בודדות את הלוחם, כשבצבא אומרים שהוא ייענש. בינתיים התמונה הזו כבר הפכה ויראלית וגרמה לנזק גדול, גם בקרב העדה הנוצרית שישראל משתדלת שלא לפגוע בה, בשל העבר המשותף ובגלל שהם מתנגדים בולטים לחיזבאללה.

שומרת המקומות הקדושים לנצרות בארץ הקודש ובמזרח התיכון מטעם הוותיקן, הקסטודיה טרה סנטה, מסרה כי היא: "מביעה צער עמוק על הזלזול ועל הפגיעה המתמשכת בסמלים הקדושים של הדת הנוצרית. מדובר בחוסר כבוד ובהתנהגות מקוממת שחייבים להיפסק באופן מיידי. אנו קוראים לממשלת ישראל ולצה"ל לפעול ולהעביר מסר ברור כי התנהגות כזו היא בלתי נסבלת, ואסור שתקרה שוב ולטפל במקרה במלוא החומרה".

כזכור, המקרה מצטרף לאירוע החמור שבו תועד לוחם מנתץ פסל של ישו בכפר דבל, שמאז כבר הוחלף בפסל חדש והחייל הודח ונשלח ל-30 ימי מחבוש. במקרה אחר, דחפור ישראלי הרס מסיבה שאינה ברורה פאנלים סולריים ששימשו לאספקת חשמל באותו הכפר. בישראל התנצלו בפני הקהילה הנוצרית בלבנון, עימה יש כאמור יחסים טובים, על האירועים שגרמו למבוכה רבה.

חייל תועד מנתץ פסל של ישו בדרום לבנון
חייל תועד מנתץ פסל של ישו בדרום לבנון

הרמטכ"ל גינה, משטרה צבאית הופעלה

גם בתוך צה"ל מדברים על "יותר מדי מקרים כאלה" שגורמים לנזק הסברתי ואפילו אסטרטגי. מדובר בהתפרקות של הכוחות מבחינת משמעת ויכולת של המפקדים לשלוט בחיילים שלהם, שמבצעים ונדליזם, כשבצבא חוקרים גם מספר מקרים של ביזה.

"תופעת הביזה אם קיימת היא בזויה ועלולה להכתים את צה"ל כולו", התייחס לכך לאחרונה גם הרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר שהוסיף כי "אם והיו אירועים כאלה אנחנו נחקור אותם. לא נעבור על כך על סדר היום".

לאחרונה הופעלה גם המשטרה הצבאית וכוחותיה מבצעים תשאולים ובדיקות לכוחות ורכבים צבאיים שיצאו מלבנון כדי לאתר רכוש שנבזז.