פרס ביטחון ישראל לשנת 2023 הוענק היום (שלישי) בבית הנשיא בירושלים לארבעה פרויקטים של צה"ל, השב"כ, המוסד והתעשיות הביטחוניות.

נשיא המדינה, יצחק הרצוג שר הביטחון, יואב גלנט, הרמטכ"ל רב-אלוף הרצי הלוי ומנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אייל זמיר העניקו, בהשתתפות ראש השב"כ רונן בר וראש המוסד דוד ברנע, את הפרס, לארבעה פרויקטים מצטיינים שתרמו משמעותית לביטחון המדינה, ולשמירה על עוצמתה הטכנולוגית והמבצעית.

הפרויקטים הזוכים הם מערכת הגנה בסייבר שמבטיחה לצה"ל ביטחון וחופש פעולה במרחב הדיגיטלי, מערכת מודיעינית של שב"כ ואמ"ן, פרויקט טכנולוגי משותף של המוסד ויחידה 8200, ופיתוח של יכולת מבצעית פורצת דרך.

"מאחורי הפרסים למבצעים שחולקו היום, עומדים חבורת אנשים שעובדים יום יום במטרה להגן על מדינת ישראל בכלל הגזרות והמימדים", סיפר גורם בכיר באמ"ן. "אגף המודיעין נמצא על כל המגרש ומשיג עליונות מודיעינית ייחודית בכל האמצעים העומדים לרשותו, בזכות האנשים המקדישים את חייהם לעבודה המאתגרת הזו".

"להפוך את היתרון של התוקף לחסרון"

בשנה האחרונה הוקם מרכז סייבר טכנולוגי-מבצעי חדש בחטיבת ההגנה, שמטרתו הגנה בסייבר על צה"ל. בצה"ל אומרים כי היכולות שמפתח ומוביל המרכז זיכו את החטיבה, בשותפות רב זרועית, בפרס ביטחון ישראל.

"בפרויקט הצלחנו ליצור תפיסות וכלים להתמודדות עם התוקפים המתקדמים ביותר, באמצעות מחקר ופיתוח שנמשך שנים ובו הגענו לפריצות דרך עולמיות בתחום", סיפר סא"ל א' מחטיבת הספקטרום וההגנה בסייבר, שקיבלה את פרס ביטחון ישראל.

הנשיא, הרמטכ''ל, השר ומנכ''ל המשרד בטקס (צילום: משרד הביטחון)
הענקת פרס ביטחון ישראל 2023 | צילום: משרד הביטחון

המרכז, מציינים בצבא, מוביל פעילויות סייבר יומיומיות עם זרועות צה"ל לשמירה על חופש הפעולה הצה"לי. עוד הוסיפו כי המרכז עושה זאת בין השאר באמצעות שיפור התהליכים המבצעיים, והפעלת צוותים מבצעיים להתערבות ומחקר נשק סייבר אויב.

"ממד הסייבר גועש, גם כששורר שקט בממדים הפיזיים. מדינות, צבאות, ארגוני פשיעה וארגוני טרור מתגוששים ביניהם כל העת", הוסיף סא"ל א'. "הגנה בסייבר זה תחום מרתק עם מורכבות גדולה. המגן צריך לחסום את כל הפרצות, בזמן שלתוקף מספיקה פרצה אחת כדי להצליח. עם זאת, כשמבינים היטב את חוקי הפיזיקה של הממד, אפשר להפוך את היתרון של התוקף לחסרון".