אתמול (ב') הגיעה לסיומה העונה הראשונה של תאג"ד, הסדרה המצליחה של yes שגוללה את סיפורם של דניאל, פולצ'ק, ליה, רותם ויתר אנשי הצוות הרפואי בתאג"ד של חטיבת הצנחנים. האמבולנס והמרפאה אמנם מהווים קרקע פורייה ללא מעט דרמות ואקשן כמו שראינו לאורך כל פרקי העונה, אבל סביר להניח שהמציאות מתעלה על כל אלה פי כמה וכמה.

תחרות תאגדים (צילום: דובר צה"ל)
תאג"ד, ככה זה נראה במציאות | צילום: דובר צה"ל

ההוכחה החותכת לכך היא כנראה אליפות התאג"דים של החטיבה המרחבית יהודה שהתקיימה בשבוע שעבר. הצוותים הרפואיים שתופסים קו בגזרה התחרו זה בזה במגוון של משימות - מטיפול באזרח שנדקר, מתן מענה לאירוע רב נפגעים, תחרות ריצה עם אלונקות ועוד. לכל אירוע שקורה בגזרה, כזה שמעורבים בו פלסטינים או ישראלים, פיגוע או תאונת דרכים, הרופאים, הפרמדיקים והחובשים מוקפצים מיד.

תחרות תאגדים (צילום: דובר צה"ל)
הגיעו לתחרות אחרי לילה בלי שינה, אבל עם הרבה רעל בעיניים | צילום: דובר צה"ל

"המטרה של התחרות הייתה בין היתר, ליצור שפה משותפת בין כולנו ולהתגבש, כי ברפואה הקשר הבינאישי מאוד חשוב. בדקנו איך כל גדוד פועל ודירגנו אותו, אבל בסך הכל כל הגדודים היו טובים", מסביר סרן רונן קסלר, קצין הרפואה של חטמ"ר יהודה. אבל לתחרות כמו לתחרות, יש זוכים - ובמקום הראשון זכה תאג"ד 890 בחטיבת הצנחנים. במקום השני זכה גדוד ההנדסה 605 מחטיבה 188 ובמקום השלישי גדוד 77 מחטיבה 7.

תחרות תאגדים (צילום: דובר צה"ל)
תאג"ד 890 שזכה במקום הראשון בתחרות | צילום: דובר צה"ל

"רוב החיילים שלקחו חלק בתחרות היו בפעילות לילה כמו מעצר או סיור, אבל הגיעו לתחרות בבוקר עם הרבה רעל בעיניים ועם הרבה רבאק", מוסיף סרן קסלר. "בדקנו כמה מהר הם מטפלים בפצוע והאם הם נותנים את הטיפול הנכון. ניסינו להבין כמה מהר לוקח לפנו, ומה הדרישות מאיתנו כחטיבה: האם יש צורך בפינוי מוסק, ולאיזה בית חולים כדאי לפנות כדי לקצר זמנים. המון לחץ מופעל על החבר'ה האלה", סיכם.