mako
פרסומת

העלאת כוננות ביוון מחשש לפגיעה במטרות ישראליות, אבטחה מוגברת סביב בתי כנסת ברחבי צרפת

גם בעולם מעלים את רמת הכוננות מהחשש לתגובה איראנית • סוכנויות מודיעין זרות העבירו ליוון התרעות על חשש לפיגועים בטווח הזמן המיידי • שר הפנים של צרפת הזהיר מעליית המתיחות במזרח התיכון ו"קריאת תנועת חמאס ליום זעם" • במל"ל המליצו לציבור "לנקוט אמצעי זהירות מוגברים"

אסף רוזנצוייג
פורסם: | עודכן:
שובן של הטיסות
שובן של הטיסות | עיבוד: 123rf
הקישור הועתק

החשש מתגובה של חיזבאללה ואיראן לא מדאיג רק את מערכת הביטחון הישראלית, אלא גם גרם להעלאת כוננות ברחבי אירופה. אתמול (שישי) פורסם דיווח ביוון לפיו סוכנויות המודיעין והביטחון במדינה מעלות את הדריכות ושומרות על כוננות מוגברת מחשש לפיגועים נגד מטרות ישראליות ויהודיות בתקופה הקרובה.

לטענת אותם גורמים, הסיבה לכך היא חיסולו של ראש הלשכה המדינית של חמאס איסמאעיל הנייה, וכמובן על רקע הכמות גבוהה של התיירים הישראלים שפוקדים בימים אלה את איי יוון. לפי הדיווח, כמה סוכנויות מודיעין זרות העבירו ליוון התרעות שמהן עולה חשש לביצוע פיגועים בטווח הזמן המיידי. 

אתונה, יוון
אתונה, יוון | צילום: 123rf

ואכן ביוון נוקטים משנה זהירות. לצד חברות תעופה גדולות ברחבי העולם, גם חברת התעופה הבינ"ל היוונית אג'יאן (AEGEAN) הודיעה על ביטול טיסות לישראל. בחברה מדגישים כי כל טיסותיה ליעדים השונים יבוטלו עד 6 באוגוסט (יום שלישי), והחלטות יתקבלו בהמשך בהתאם להערכות המצב. חברת התעופה הגדולה אהובה במיוחד על הישראלים ומפעילה יותר מ-40 טיסות שבועיות ליוון ובחזרה לישראל.

חברת התעופה אג'יאן איירליינס
חברת התעופה אג'יאן איירליינס | צילום: reuters
בית כנסת בפריז
אבטחה סביב בית כנסת בפריז | צילום: גטי GOFFROY VAN DER HASSELT
פרסומת

גם בצרפת מדווחים על הגברת כוננות, עם הודעתו של השר לענייני פנים ז'רלד דרמנין. השר פנה למושלי המחוזות והורה על הגברת האבטחה סביב בתי תפילה יהודיים, בעקבות עליית המתיחות במזרח התיכון ועל רקע "קריאת תנועת חמאס ליום זעם בעקבות חיסול שניים ממנהיגיה על ידי צה"ל".

הכוונה למרחב מוגן בנתב"ג במהלך מלחמת חרבות ברזל
במל"ל קראו לציבור לנקוט אמצעי זהירות | צילום: רויטרס

התרעות אלה באות יממה בלבד לאחר הודעת המל"ל, לפיה מומלץ לציבור לבחון בכובד ראש את מידת הנחיצות בהגעה למדינות ברמת אזהרה בינונית ומעלה (רמות 3 ולבטח 4). עוד צוין כי ביתר היעדים יש לנקוט אמצעי זהירות מוגברים, להקפיד על יישום ההמלצות המפורטות באתר המל"ל ולשמור על ערנות מוגברת בעת שהייה במקומות ציבוריים (כולל קניונים, מסעדות, מלונות, ברים וכו').

לפי המל"ל יש "להימנע מהחצנת סממנים ישראלים ויהודים, להימנע מהשתתפות באירועים רבי משתתפים שאינם מאובטחים, ולהתרחק מהפגנות ומחאות". עוד נכתב כי קהילות יהודיות ומוסדות דת וקהילה (בתי כנסת, בתי חב"ד, מסעדות כשרות ועסקים ישראלים), לצד נציגויות ישראליות מהווים יעד מרכזי של גורמי טרור וניסיונות לפגיעה.