נתונים חדשים על המלחמה מול איראן: אחוז היירוטים וכמות הכטב"מים שהופלו
הצלחה של יותר מ-86% אחוז ביירוטים של טילים בליסטיים, הפלה של למעלה מאלף כטב"מים והצלחה של למעלה מ-99% מול איומי מל"טים. כל הנתונים שנחשפו היום על המלחמה מול איראן במסגרת כנס UVID 2025

נתוני היירוט של מערך ההגנה האווירית במהלך המלחמה עם איראן, המכונה גם מבצע "עם כלביא", נחשפו היום (רביעי) במסגרת כנס UVID 2025.
"במהלך עם כלביא הייתה לנו הצלחה של יותר מ-86% אחוז ביירוטים של טילים בליסטיים והפלנו למעלה מאלף כטב"מים", חשף משה פתאל ראש מחלקת הפיתוח במנהלת חומה, מפא"ת, שדיבר בפאנל שעסק במענה הלאומי להגנה מפני איום הטילים והכטב"מים".
עוד ציין פתאל כי מול האיומים של המל"טים - הייתה הצלחה של למעלה מ-99% "בזכות מערך מוטס של חיל האוויר, ושיתוף פעולה עם שותפינו האמריקאים".

אלפי מומחים ובכירים מיותר מ-20 מדינות ו-100 חברות בתחום הכטב"ם וההגנה האווירית לקחו חלק בכנס שנערך זו השנה ה-13 ברציפות, ומהווה את זירת המפגש המרכזית של תעשיית המערכות הבלתי מאוישות וההגנה האווירית בישראל. הכנס כלל פאנלים, תצוגות, חשיפות טכנולוגיות והכרזות על שיתופי פעולה אסטרטגיים.
"אנחנו לא רק מגיבים, אנחנו בונים מערך שמקדים את האיום ומייצר עליונות הגנתית. ההגנה הרב-שכבתית שלנו יודעת לתת מענה משולב לטילים בליסטיים, שיוט, רקטות וכטב"מים, ברמות דיוק ואינטגרציה חסרות תקדים", הוסיף פתאל.
