mako
פרסומת

הרמטכ"ל בהחלטה חריגה: עוצר הכשרת לוחמות חי"ר

צה"ל הודיע על החלטת רב-אלוף זמיר לעצור את הפיילוט בשל חוסר אפקטיביות ולאחר שלוחמות רבות סבלו מבעיות רפואיות. בצבא הסבירו שבתכני הלחימה הן עבדו היטב אך בתכנים הגופניים ובתחום הכושר היו פעלים גדולים, והיה סיכון בריאותי מהעלאת העומס במסגרת ההכשרה. זה מה שצפוי לקרות עם הפיילוט ועם החיילות שהשתתפו בו

שי לוי
פורסם:
אילוסטרציה, אין קשר לנאמר
אילוסטרציה, אין קשר לנאמר | צילום: דובר צה''ל
הקישור הועתק

צה"ל הודיע הבוקר (חמישי) על החלטה חריגה של הרמטכ"ל, לעצור פיילוט של הכשרת לוחמות חי"ר. מהודעת צה"ל עולה שאי עמידה בדרישות הפיזיות של לוחמות רבות היא שהובילה להחלטה.

בהודעת דובר צה"ל בנושא נמסר כי הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר קבע כי בהתאם להמלצת מפקד זרוע היבשה, אלוף נדב לוטן, ההתנסות במחזור הנוכחי להכשרת לוחמות במקצוע חי"ר ניוד תיעצר. בהכשרה נותרו 23 חיילות מתוך שלושים שהחלו אותו לפני כחצי שנה, במסלול להכשרת לוחם חי"ר מלאה.

בצה"ל מסבירים כי ההחלטה התקבלה בעקבות הצגת הממצאים, על ידי הגורמים המקצועיים וע"י סגלי ההכשרה לאחר כ-6 חודשי הכשרה. מהממצאים עלה כי הישגיהן של החיילות בתחומים המקצועיים גבוהים מאוד ודומים לאלה של לוחמים גברים בהכשרות דומות.

לצד זאת, בתחום הכושר הקרבי והגופני עלה כי החיילות שעודן משתתפות בהכשרה, אינן צפויות להשלים בהצלחה את התכנים הנדרשים המסמיכים למקצוע. בדיונים שנערכו בשבועות האחרונים בהשתתפות גורמי רפואה וכושר קרבי/גופני, אומרים בצה"ל, הוצג כי החיילות לא צפויות לעמוד ברף הכושר הקרבי והגופני הנדרש. כמו כן, הוצג כי רבות מהמשתתפות סובלות מבעיות רפואיות הקשורות בהכשרה, שעלולות אף להחמיר ככל שזו תמשך.על כן, התקבלה ההחלטה לעצירת מחזור זה של ההתנסות בשל חוסר האפקטיביות בתהליך.

בצה"ל הדגישו שהחיילות מבחינתם קיבלו את כל התנאים: "יודגש כי למסלול ניתן קשב פיקודי רב, שהיה כרוך בליווי הדוק של גורמי רפואה, גורמי כושר קרבי וסגל ההכשרה, על-מנת לוודא שהחיילות מקבלות את מירב התנאים הנדרשים עבורן על-מנת לצלוח את המסלול, הכרוך בעצימות פיזית גבוהה".

עוד אמרו בצה"ל כי הלקחים יופקו ומסלול חדש ייפתח בהמשך. "הרמטכ"ל הנחה לתכנן פתיחת פיילוט מותאם ללוחמות במקצועות חי"ר בשנה הבאה, זאת לאחר שיופקו הלקחים מההתנסות הנוכחית. החיילות שהתגייסו להתנסות ישובצו מחדש בצה"ל, בין אם בתפקידי לוחמה ובין אם לאו, על פי רצונן האישי".

פרסומת

בצה"ל הוסיפו כי קצין חי"ר וצנחנים ראשי, תא״ל ערן אוליאל קיים הבוקר שיח עם החיילות ועדכן אותן על עצירת הפיילוט. אליו התלוותה קצינת משאבי אנוש ובצה"ל הדגישו כי היא שוחחה באופן אישי עם כל חיילת אשר ביקשה זאת בהקשר שיבוצה העתידי. בצה"ל מתחייבים כי כלל החיילות ישובצו בהתאם להתאמתן לתפקידים משמעותיים ותוך מאמץ מירבי לעשות זאת בהתאמה לרצונן.

בחודש נובמבר 2024 החל צה"ל בהתנסות לשילוב נשים ביחידות חי"ר למקצוע הניוד, זאת בהמשך לפתיחת מסלולים נוספים ביחידות סיירת מטכ"ל, 669, ביהל"ם, 504 ותכנון ההתנסות בחיל השריון המתמרן.