mako
פרסומת

רסיסי הטיל מתימן שנפלו בבית באזור ירושלים: "נראה כמו נשק מאולתר עם כדוריות שמטרתן להרוג"

שני אסונות נמנעו היום במהלך יירוט השיגור מתימן • בבית ספר בצור הדסה נפל רסיס ענק של טיל, אך כלל התלמידים היו בטיול במהלך הנפילה וביישוב אשתאול אחד הבתים ספג נזק בגג ובקומה השנייה נגרם נזק בעקבות רסיסים • יובל, שהייתה בבית ונכנסה לממ"ד: "שמענו בום אחרי 4 דקות, לא האמנו שזה יכול לקרות" • ד"ר יהושע קליסקי, חוקר במכון למחקר ביטחון לאומי: "לא סתם יש הנחיות"

ענבר טויזר
פורסם:
נזק שנגרם לבית מנפילת חלקי טיל ששוגר מתימן
הרס במרפסת בבית באזור ירושלים בעקבות נפילת רסיסים
הקישור הועתק

רסיסי טיל ששוגר מתימן נפלו היום (ראשון) ביישובים באזור ירושלים. בחצר בית הספר היסודי 'צורים' שביישוב צור הדסה נפל רסיס של טיל ששוגר מתימן. למרבה המזל, כל התלמידים היו בטיול בזמן הנפילה והאירוע הסתיים ללא נפגעים. צוות הביטחון היישובי הוזעק למקום.

ביישוב אשתאול שבמועצה האזורית מטה יהודה זוהתה פגיעת רסיסים בשני בתים. אחד הבתים ספג נזק בגג הרעפים. בבית משפחת ברנס, נפל רסיס מטריד במרפסת שבקומה השנייה וגרם לנזק רב.

יובל דוד הייתה בבית עם תאומים בני שבעה חודשים כשנשמעה האזעקה: "נכנסנו יחד למרחב המוגן ותוך 4 דקות שמענו בום. בהתחלה חשבנו שזה מגיע מהשכנים, אולי תזוזה של כיסאות. יצאנו החוצה ואנחנו רואים שהמרפסת התנפצה לחלוטין ומלאה ברסיסים. אנחנו כבר בשגרה של להיכנס באופן אוטומטי למקלט אבל לא האמנתי שמשהו כזה עלול לקרות".

נזק שנגרם לבית מנפילת חלקי טיל ששוגר מתימן
נזק שנגרם בבית בעקבות נפילת שברי יירוטים

ד"ר יהושע קליסקי, חוקר בכיר במכון למחקרי ביטחון לאומי מסביר בשיחה עם N12: "הרסיס שנפל במרפסת נראה כמו נשק מאולתר שנוצר בתימן. זה נשק שנעשה בצורה לא מקצועית, אך גם מי שהיה רחוק מהנפילה יכול היה להיפגע או גרוע מכך".

לדבריו של ד"ר קליסקי, גם כאשר היירוט נעשה מחוץ לאטמוספרה או במרחק של עשרות קילומטרים, רסיסי הטיל עדיין עלולים להיות קטלניים: "הטיל המיירט והטיל המיורט מתנגשים במהירות עצומה, פי 5 ממהירות הקול. האנרגיה הקינטית שהשברים מקבלים היא עצומה. והם מסוגלים לעוף עשרות קילומטרים, גם כאשר היירוט נעשה מעל הים האדום. זאת הסיבה שפיקוד העורף מנחה את הציבור להמתין עשר דקות במרחב המוגן. שברי היירוט מקבלים אנרגיה קינטית עצומה שעלולה להעיף אותם בחזרה לקרקע בישראל ולסכן חיים".