כתב אישום נגד חייל שביצע משימות עבור גורם איראני: "מסר מידע רגיש על הפעילות של יחידתו"
השב"כ, המשטרה וצה"ל עצרו את החייל, שעל פי כתב האישום פעל לטובת איראן במשך כשנה והעביר מידע על בסיסים צבאיים, רכבים צבאיים ומיירטים


הפרקליטות הצבאית הגישה היום (חמישי) כתב אישום נגד חייל שפעל עבור גורם איראני. הוא נעצר בפעילות משותפת של השב"כ, יחידת החקירות איילון של המשטרה, ימל"מ במצ״ח ומחב"ם. החייל, שנעצר בחודש שעבר, מואשם בעבירות של מסירת ידיעה לאויב בכוונה לפגוע בביטחון המדינה, מסירת ידיעה לתועלת האויב ומגע עם סוכן זר. החייל נעצר בחשד לביצוע עבירות ביטחוניות חמורות, הכוללות קשר עם גורמי מודיעין איראניים וביצוע משימות בהכוונתם.
בחקירתו של החייל עלה כי ניהל קשר עם גורמים איראניים במשך כשנה, שבמהלכה מסר מידע רגיש על פעילות צבאית של יחידתו, נתוני כוננויות והקפצות בצה״ל בכלל, לרבות פרטים על הקפצתו האישית עם פרוץ מלחמת "שאגת הארי".עוד עלה בחקירה כי החייל פעל מתוך מודעות לזהות מפעילו האיראני. תמורת פעילותו קיבל סכום כסף שהועבר אליו באמצעות ארנקים קריפטוגרפיים, בהתאם להנחיית מפעילו.
במסגרת הקשר, החייל העביר למפעילו מידע על בסיסים צבאיים ונקודות ציון שלהם, וכן צילם מיירטים, רכבים צבאיים ומטוסי תדלוק אמריקאים שחנו בשדה התעופה בישראל. בנוסף, החייל פעל באופן חמור וסיכן את סביבתו כאשר העביר למפעילו פרטים על חבריו ומפקדיו ביחידה, מתוך ידיעה כי המפעיל יחתור לגייסם לפעולת ריגול.
כמו כן, במסגרת החקירה עלה כי החייל העביר למפעילו את קבוצת הטלגרם "קל בקרב", המיועדת לישראלים העתידים להתגייס, אליה הצטרף מפעילו. במהלך הקשר, הורה המפעיל לחייל להתקין אפליקציות תקשורת זדוניות לצורך ניהול שיחות מוצפנות, ואף הציע לו לרכוש טלפון ״טיפש״ ואקדח. מהחקירה עלה גם כי השניים סיכמו על שימוש בקידודים לשיחות ובניית סיפור כיסוי למקרה שיתגלה על ידי כוחות הביטחון. כמו כן, הוצע לחייל להגיע לאיראן תמורת סכום של 200,000 דולר.
מעצרו של החייל הוארך על ידי בית הדין הצבאי עד ל-12 בנובמבר. שירות הביטחון הכללי, משטרת ישראל וצה״ל מדגישים כי מדובר במקרה חמור ביותר של פגיעה בביטחון המדינה. וקוראים לציבור לגלות ערנות מרבית ולדווח על כל פנייה חשודה מגורם לא מזוהה, בקשת למסירת מידע או הצעה לתשלום תמורת "שירותים".