mako
פרסומת

ההחלטה בידי הדרג המדיני, אך בכיר בצה"ל מאשר: "מוכנים למהלך בלבנון"

בצה"ל רואים בהמשך הברחת הכסף האיראני והסיוע של אנשי משמרות המהפכה שנמצאים בלבנון כהפרה בוטה, וחושבים שיש צורך ללכת "לכמה ימי קרב" כדי להגביר את הלחץ ולממש את האיום. מנגד צריכה הממשלה לקבל את ההחלטה, והאמריקאים מטילים הגבלות ומפעילים לחץ על כל הצדדים כדי להימנע מהסלמה. מעל הכל מרחפת שאלה אחת גדולה והתשובה נמצאת בידי ארגון הטרור

שי לוי
פורסם:
התקיפות בלבנון
תקיפות צה"ל נגד חיזבאללה בלבנון | צילום: דובר צה"ל, רשתות חברתיות לפי סעיף 27א
הקישור הועתק

על רקע המתיחות הגוברת בלבנון, כשחיזבאללה ממשיך לשקם את תשתיות הטרור שלו, כולל בדרום המדינה, למרות התקיפות הרבות והחיסולים של חיל האוויר, אמר גורם צבאי בכיר ל-mako שצה"ל: "מוכן למהלך בלבנון, לימי קרב. זה עניין של זמן".

ההחלטה אם ללכת למהלך נמצאת בידי הדרג המדיני, שנתון ללחץ של האמריקאים, שבתורם מגבילים את ישראל גם בלבנון, אבל צה"ל מבחינתו מוכן וישראל צריכה רק לבחור את העיתוי.

במערכת הביטחון רואים בפעולות שחיזבאללה מבצע בסיוע האיראנים, שממשיכים להבריח כסף מזומן ללבנון, כהפרה בוטה של הסכם הפסקת האש. אנשי משמרות המהפכה נמצאים פיזית בלבנון ומסייעים לחיזבאללה.

בישראל אומרים שאחרי חודשים ארוכים של תקיפות וחיסולים שלא הביאו לשינוי בלבנון ובהתנהלות חיזבאללה, יש צורך ללכת "לכמה ימי קרב בלבנון" במטרה להגביר את הלחץ ו"לממש את האיום". אבל לא ברור עד כמה ימי קרב מוגבלים יצליחו להביא לשינוי, בהנחה שאכן תתקבל החלטה של ראש הממשלה וחברי הקבינט לאשר את המבצע הצבאי.

התקיפות
התקיפות בלבנון | צילום: מתוך תיעוד שעלה ברשתות החברתיות, שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

נעלם נוסף הוא תגובת חיזבאללה לימי הקרב ואם בניגוד למצב הקיים, שבו הם לא מגיבים לתקיפות של ישראל, הם יחליטו לחדש את הירי לישראל, מה שעלול לדרדר את האזור עד למלחמה מלאה. במערכת הביטחון ובדרג המדיני לא אומרים מה תהיה נקודת הסיום של ימי הקרב ואיך מוודאים שלא יאבדו שליטה על המצב.

בתקופה האחרונה דווח על הברחות אמל"ח מאיראן דרך סוריה ללבנון, אבל מדובר בכמות זניחה ולכן כמעט שאין תקיפות סיכול בסוריה. במחסני חיזבאללה שבלבנון יש עוד אלפי רקטות וכמות אדירה של אמצעי לחימה שאותם חיזבאללה מנסה להסתיר ולסדר מחדש, כחלק מהשיקום של ארגון הטרור שספג מכה קשה במערכה מול ישראל.

במסגרת התקיפות של חיל האוויר בלבנון, ישראל מנסה להפעיל לחץ במטרה להביא את ממשלת לבנון בסיוע גורמים בין-לאומיים לפרק את חיזבאללה. אך לא ברור אם מהלך כזה אפשרי בצל המצב הפנימי בלבנון.