איראן גייסה 800 לוחמי מיליציות שיעיות מעיראק לדיכוי המחאות
כוחות "פרוקסי" גדולים מגדודי חיזבאללה בעיראק ומיליציות נוספות חצו דרך שלושה מעברי גבול, תוך שימוש בסיפור כיסוי של עלייה לרגל למקומות קדושים - אך בפועל נשלחו "לטפל" במפגינים. על פי הדיווח ב"איראן אינטרנשיונל", משתתפים במחאות טענו כי חלק מכוחות הדיכוי דיברו בערבית ולא בפרסית

קרב הבלימה של המשטר באיראן: על פי מידע שהגיע לאתר "איראן אינטרנשיונל" המזוהה עם האופוזיציה למשטר, לפני ארבעה ימים החלו מיליציות עיראקיות המשתייכות לציר האיראני לגייס כוחות כדי לסייע לרפובליקה האיסלאמית בדיכוי המחאות במדינה.
לפי המידע, כ-800 אנשי מיליציות שיעיות עיראקיות נשלחו לאיראן עד כה, מ"גדודי חיזבאללה" בעיראק ("כתאיב חיזבאללה") ומיליציות נוספות. על פי הדיווחים, פקידי ממשל עיראקים מודעים לניוד הכוחות לסיוע לרפובליקה האיסלאמית, אך טרם הגיבו לכך בפומבי.
ממידע נוסף שהתקבל באתר המסקר את איראן, תהליך העברת הכוחות מתבצע דרך שלושה מעברי גבול, בסיפור כיוסי של "עלייה לרגל למקומות הקדושים של האימאם רזא במשהד", אך בפועל, נטען כי כוחות אלו מתרכזים ב"בסיס ח'אמנאי" באהוואז ומשם נשלחים לאזורים שונים, כדי להשתתף בדיכוי האלים של המחאות.

מספר אזרחים איראנים הדגישו בסרטונים ששלחו ל-"איראן אינטרנשיונל" כי חלק מסוכני הדיכוי של הרפובליקה האיסלאמית נשמעו כשהם מדברים בערבית ולא בשפה הפרסית.
עשרות הרוגים בעשרה ימים של מחאה
הדיווחים על גיוס כוחות פרוקסי על ידי הרפובליקה האיסלאמית לצורך דיכוי המפגינים מתפרסמים אחרי 10 ימי מחאה, שבהם נהרגו על פי הדיווחים נהרגו מכמה עשרות בודדות של אזרחים איראנים נוספים על ידי כוחות הדיכוי של המשטר, ומספר רב של אנשים, בהם ילדים, נעצרו.
במקביל, המתקפה של כוחות הביטחון של הרפובליקה האיסלאמית על שני בתי חולים עוררה תגובות נרחבות בתוך איראן ומחוצה לה. מחלקת המדינה של ארה"ב כינתה את התקיפה "פשע בוטה נגד האנושות" בעמוד שלה בשפה הפרסית.

התקפות אלו על אזרחים לא חמושים מגיעות בזמן שנשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הזהיר במפורש את מנהיגי הרפובליקה האיסלאמית כי אם הממשלה תמשיך להרוג מפגינים, ארה"ב תנקוט פעולה כדי להגן על אזרחי איראן. ב-3 בינואר, יום לאחר אזהרתו הראשונה של טראמפ, הדגיש המנהיג העליון עלי ח'אמנאי את הצורך בדיכוי המפגינים, ואמר כי "יש להעמידם במקומם".
ב"איראן אינטרנשיונל" הוסיפו כי זו אינה הפעם הראשונה שמתפרסמים דיווחים על נוכחות כוחות פרוקסי של הרפובליקה האיסלאמית בתוך איראן לצורך דיכוי מפגינים. בשנים קודמות, פורסמו ידיעות על שליחת כוחות דיכוי לאיראן ממדינות הנתמכות על ידי הרפובליקה האיסלאמית, כולל מלבנון.
