מו"מ על בסיסים רוסיים בסוריה, ומגעים עם ישראל "בלי לוותר על שום שטח"
בראיון לטלוויזיה חשף שר החוץ הסורי את המגעים שמנהלת דמשק עם מוסקבה ועם ירושלים. ההתייחסות לאסד שנמלט לרוסיה, המעורבות הצבאית הצפויה של פוטין וההצהרה על ישראל: "שואפים להסכם שיתחשב בחששות שני הצדדים"

שר החוץ הסורי, אסעד שיבאני, אמר כי מתקיים משא ומתן על חזרתם של בסיסים צבאיים רוסיים בשטח סוריה. בראיון טלוויזיה אמש (שבת) הוא התייחס גם לישראל והצהיר כי סוריה שואפת להגיע להסכם ביטחוני שלא יפגע בריבונותה, יתחשב ב"חששות הביטחוניים של ישראל ושל סוריה כאחד", ויכבד את ביטחונן של שתי המדינות. הוא שב והדגיש כי ארצו אינה מוכנה לוותר על שום חלק משטחה.
שר החוץ הסורי טען כי "ישראל ניסתה לכפות מציאות חדשה ולקדם התפשטות תוך ניצול השינויים הפנימיים בסוריה". הוא תיאר את מעשיה של ישראל כ"גורמים שמגבירים את חוסר היציבות בארצנו", והדגיש את מחויבותה של דמשק לנסיגת הכוחות הישראליים עד ל-8 בדצמבר.

על פי שר החוץ הסורי, הם דנו עם הצד הרוסי בנושאים בהם גם גורלו של הנשיא לשעבר בשאר אל-אסד וגורל קצינים שנמלטו מן המדינה, זאת במהלך ביקורו האחרון של נשיא סוריה אחמד א-שרע (אל-ג'ולאני) במוסקבה. עוד ציין כי נדונו גם עתיד היחסים בין שתי המדינות ואפשרויות לשיתוף פעולה, אם יוסרו המחלוקות הקיימות.
בסיום הראיון שלו הביע שר החוץ הסורי תקווה להפחתת המתיחות עם ישראל, כדי שלא לפגוע בתהליכי השיקום והיציבות הפנימית של סוריה.
בתוך כך, מצה"ל נמסר כי במסגרת פעילות לילית של חטיבת "ההרים" בשיתוף יחידה 504 באמ"ן, נעצרו ביום שישי מספר חשודים שניסו להבריח אמצעי לחימה משטח סוריה לשטח לבנון במרחב כתר החרמון. הכוחות עצרו את החשודים שניסו להבריח רימונים, אקדחים, רקטות נ"ט ותחמושת. החשודים הועברו לחקירה וכלל אמצעי הלחימה הוחרמו.