mako
פרסומת

יממה לאחר השיגור לישראל: צה"ל תקף מטרות של החות'ים בתימן

חיל האוויר תקף מטרות של ארגון הטרור בבירת תימן במסגרת מבצע "צלצולי פעמונים". על פי הדיווחים בתימן, הותקפו מטרות צבאיות והמטה של דובר החות'ים יחיא סריע. ישראל כ"ץ: "הבטחנו עוד מכות והיום הכנו מכה כואבת נוספת"

שי לוי
פורסם: | עודכן:
פיצוץ בצנעא
פיצוץ בצנעא
הקישור הועתק

יממה לאחר שהופעלו אזעקות בירושלים בעקבות שיגור טיל בליסטי, חיל האוויר תקף היום (רביעי) מטרות של החות'ים בתימן, במסגרת מבצע "צלצולי פעמונים". מדובר בטיסה הארוכה ביותר שביצע חיל האוויר מתחילת המלחמה - 2,350 ק"מ משטח ישראל. בתקיפה לקחו חלק מעל ל-10 מטוסי קרב שהשתמשו בעשרות חימושים כנגד 15 מטרות.

עדכונים שוטפים:

17:34 - צה"ל מאשר שתקף שבתימן: "צה"ל תקף באמצעות מטוסי קרב של חיל האוויר, מטרות צבאיות של שלטון הטרור החות'י במרחבים צנעא ואל-ג'וף שבתימן. בין המטרות שהותקפו, מחנות צבאיים בהם זוהו פעילים צבאיים של שלטון הטרור, מטה מחלקת ההסברה הצבאית של החות'ים ואתר אחסון דלק אשר שימשו לפעילות הצבאית של שלטון הטרור. התקיפות בוצעו נוכח תקיפות שמוביל שלטון הטרור החות'י נגד מדינת ישראל, במסגרתן שוגרו כלי טיס בלתי מאוישים וטילי קרקע-קרקע לעבר שטח מדינת ישראל".

פיצוץ בצנעא
פיצוץ בצנעא

"מטה מחלקת ההסברה הצבאית של שלטון הטרור אמון על הפצת מסרי הסתה ותעמולה בתקשורת, בהם נאומי המנהיג עבד אל מאלכ והצהרות של הדובר יחיא סריע. במהלך המלחמה, המטה הוביל את מאמצי התעמולה והטרור הפסיכולוגי של שלטון הטרור. המחנות הצבאיים שהותקפו, משמשים את השלטון החות'י עבור תכנון והוצאה לפועל של מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ומדינת ישראל. כמו כן, המחנות הצבאיים כללו חמ"לי מבצעים ומודיעין ששימשו את השלטון. שלטון הטרור החות'י פועל בהכוונה ובמימון איראני על מנת לפגוע בישראל ובבנות בריתה. השלטון מנצל את המרחב הימי עבור הפעלת כוח ופעילות טרור נגד ספינות מעבר וסחר במרחב השיט העולמי".

"צה"ל יפעל בעוצמה אל מול התקיפות החוזרות והנשנות של שלטון הטרור החות׳י נגד מדינת ישראל ונחוש להמשיך לפגוע בעוצמה בכל איום על אזרחי מדינת ישראל, בכל מרחק בו יידרש".

17:22 - שר הביטחון ישראל כ"ץ: "הבטחנו עוד מכות והיום הכנו מכה כואבת נוספת את ארגון הטרור החות’י בתימן. צה"ל תקף כעת בצנעא ובמקומות נוספים ברחבי תימן מחנות צבאיים מאוישים בפעילי טרור חות׳ים, ובהם מערך ההסברה החות’י, במסגרת מבצע "צלצולי פעמונים" ידה הארוכה של מדינת ישראל תגיע ותכה בטרור בכל מקום שבו יהיה ולכל מקום שממנו נשקף איום לאזרחינו".

17:12 - ערוץ אל-מסירה של החות'ים: "ישראל תקפה את המתחם הממשלתי במנהלת אל-חזם במחוז אל-ג'וף

פרסומת

17:07 - עדי ראייה מדווחים על "כדורי אש" בשמי הבירה ועל תקיפות עוצמתיות של חיל האוויר

17:00 - דיווחים נוספים בתימן: חיל האוויר הישראלי תקף גם את מטה ההסברה של יחיא סריע, דובר החות'ים. במקביל, בערוץ אל-חדת' הסעודי דיווחו כי הותקף גם משרד האוצר במרכז הבירה

16:56 - דובר החות'ים: "ההגנה האווירית שלנו מתמודדת כרגע עם מטוסים ישראליים שמבצעים תקיפות על ארצנו"

16:54 - דיווח ראשוני על פיצוצים בבירת תימן, צנעא