האיום של איראן על מדינות המפרץ: "יהיו השלכות חמורות"
טהרן שלחה מסר לקטאר, עיראק, איחוד האמירויות ומדינות נוספות והזהירה אותן שאם יאפשרו לארה"ב לתקוף את איראן מהשטח שלהן, הם יראו זאת בחומרה רבה. כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס על רקע החשש באיראן מתקיפה קרובה של ארה"ב

כשברקע ההצהרות של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בנושא איראן, והחשש של טהרן מתקיפה אמריקאית אפשרית על מתקני הגרעין שלה, סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה היום (ראשון) כי האיראנים הזהירו שורה של מדינות באזור שאם ארה"ב תבצע את התקיפה משטחן - יהיו לכך "השלכות חמורות" מבחינת המשטר באיראן.
על פי הדיווח, מדינות במפרץ הפרסי כמו קטאר, איחוד האמירויות, בחריין, שכנתה של איראן, עיראק ואפילו טורקיה היו בין המדינות שקיבלו את האזהרה החמורה מאיראן. מדינות שברבות מהן מוצבים חיילים אמריקאים בבסיסים של צבא ארצות הברית.

בעוד כוויית, שגם היא "זכתה" למסר מאיים מטהרן, הודיעה לאיראנים על פי הדיווח כי לא תאפשר כל תקיפה משטחה, יתר המדינות טרם הגיבו, ובטורקיה לא אישרו שקיבלו אזהרה כזו אלא רק מסרים בדרכים עקיפות.
עוד דיווחה הסוכנות שגם רוסיה לקחה צד בנושא, כשכזכור - האיראנים סיפקו לרוסים נשק במלחמתם באוקראינה, ומנגד גם האיראנים קיבלו סיוע צבאי מהרוסים בדמות מטוסי אימון וסיוע למערך ההגנה האווירי. מהדיווח עולה שרוסיה קראה לארה"ב לנהוג באיפוק והוסיפה כי האיומים על איראן אינם מקובלים.
פקיד איראני שצוטט ברויטרס אמר שהרבה תלוי במערכת היחסים בין נשיא ארה"ב טראמפ לנשיא רוסיה פוטין, שאיראן מנסה להשיג תמיכה רחבה יותר של האחרון מול האיומים של טראמפ.
בינתיים ארה"ב החלה לתקוף בתימן באמצעות המפציצים האסטרטגיים מסוג 2-B שקידמה לבסיס באי דייגו גרסיה. הפעולות הללו נחשבות גם לאיום על איראן, שעל פי הדיווח האחרון נראה שמוטרדת מכך מאוד ומנסה לפעול בדרכים שונות כדי להרתיע את כל מי שאפשר מלקחת חלק בתקיפת פרויקט הגרעין שלה.