mako
פרסומת

באיראן מצהירים: "הקמנו תשתיות ומפעלי נשק במדינות נוספות"

השר האיראני עזיז נסיר אמר כי מדינתו הקימה תשתיות במספר מדינות אך לא תחשוף את שמותיהן. בנוסף, התייחס למלחמה עם ישראל וטען: "אם המלחמה הייתה נמשכת 15 ימים, ישראל לא הייתה יכולה ליירט את הטילים שלנו"

פצצות וטיל מאיראן
נפילה בזירה, שיגור באיראן | צילום: מתוך תיעוד שעלה ברשתות החברתיות, שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
הקישור הועתק

שר ההגנה של איראן עזיז נסיר זאדה אמר אמש (שישי) בריאיון לטלוויזיה המקומית כי איראן הקימה מתקני ייצור נשק במספר מדינות אך היא לא תחשוף את שמותיהן. לדבריו, "העדיפות היא פיתוח טילים, אך אחרי המלחמה עם ישראל סדרי העדיפויות יכולים להשתנות".

על רקע המתיחות בין המדינות, הדגיש השר כי "אם המלחמה הייתה נמשכת 15 ימים, ישראל לא הייתה יכולה ליירט את הטילים שלנו. הדבר אילץ את ישראל לחפש הפסקת אש בתיווך ארצות הברית, כשאנחנו לא השתמשנו עוד בטיל 'קאסם בסיר' שהוא הכי מדויק שלנו".

"בימים הראשונים כ-40% מהטילים שלנו יורטו, אך עד סוף המלחמה 90% מהם פגעו במטרותיהם. זה מראה שהניסיון שלנו גדל בעוד שההגנה של הצד השני פוחתת", הוסיף.

נזק מפגיעת טיל בליסטי במלחמת עם כלביא
צילום: אופיר בן נתן

בתוך כך, האיומים של הרפובליקה האיסלאמית לעבר ישראל נמשכים. ביום ראשון האחרון הגנרל האיראני יחיא רחים ספווי, מי שכיהן כמפקד משמרות המהפכה ומשמש כיועץ לענייני צבא וביטחון של המנהיג העליון, אמר כי "צפויה מלחמה נוספת עם ישראל וארה"ב".

לדברי הבכיר, שדבריו צוטטו בערוץ "איראן אינטרנשיונל", המזוהה עם האופוזיציה האיראנית, "אנחנו לא נמצאים בהפסקת אש, אנחנו בשלב של מלחמה, אין הסכמים או פרוטוקולים בין המדינות, הלחימה שעשויה להתרחש, ואחריה ייתכן שלא יהיו עוד מלחמות". ספווי גם שלח אזהרה לישראל וארה"ב מפני "תגובה חזקה בהרבה לכל תקיפה עתידית נגד הרפובליקה האיסלאמית".

"האמריקאים והציונים אומרים שהם יוצרים שלום באמצעות כוח, לכן איראן חייבת להתחזק, כי כמו בטבע, החלשים נרמסים בסוף. עלינו לחזק את האסטרטגיה הדיפלומטית, אבל גם את מערכת הטילים, הכטב"מים והסייבר ההתקפי שלנו. אנחנו מתכוננים לכמה תרחישים ומכינים תוכניות לכך".

פרסומת