mako
פרסומת

הערכה: עסקת חטופים - רק אחרי רגיעה בצפון

נושא החטופים נמצא בקיפאון מאז ההסלמה בלבנון • שר הביטחון ביטל שתי פגישות עם משפחות חטופים, רה"מ לא השיב לבקשתן להיפגש למעלה משבועיים - ושרים נוספים לא יצרו איתן קשר • גורם ביטחוני למשפחות: הלחימה העצימה בצפון תסתיים תוך שבועיים-שלושה, יהיה ניתן להגיע להסדרה גם בדרום - ולצאת לעסקה

לי נעים
אולפן שישי
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

אחרי כמעט שנה של מלחמה, במנהרות חמאס בעזה עדיין נמצאים 101 ישראלים וישראליות שנחטפו - עשרות מהם עדיין בחיים. אמש (שישי), גורם ביטחוני בכיר התייחס למצב (בהקלטות שפורסמו לראשונה בהארץ, ואמר למשפחות החטופים שעסקה ככל הנראה תתרחש אחרי שיסתיים החלק העצים של הלחימה בצפון - תוך לכל הפחות שבועיים.

הפגנת משפחות חטופים
מחכים לעסקה. הפגנת משפחות חטופים, ארכיון | צילום: reuters

הקשב של שרי הקבינט בנושא עסקת החטופים מאז הלחימה בצפון ירד משמעות. שר הביטחון גלנט ביטל כבר שתי פגישות עם משפחות חטופים, ראש הממשלה נתניהו לא השיב לבקשה שלהן להיפגש למעלה משבועיים וגם שרים נוספים נמנעו מפגישה ולא יצרו איתן קשר - משהו שכן היה קורה עוד לפני ההסלמה בצפון.

גורם ביטחוני למשפחות החטופים
גורם ביטחוני למשפחות החטופים

כאמור, גורם ביטחוני שבקיא במו"מ העביר למשפחות את המסר הבא: "ההערכה היא שהלחימה העצימה בצפון תסתיים תוך שבועיים-שלושה, והשאיפה היא שתהיה הסדרה בצפון ובדרום יחד - ויציאה לעסקת חטופים". כמובן שהרבה מאוד יכול להשתנות - אבל זה דווקא מה שיכול לתת למשפחות תקווה בצל הקיפאון.