mako
פרסומת

היום ה-94: עשרות מחבלים חוסלו בסדרת תקיפות בח'אן יונס

לוחמי יחידת מגלן איתרו למעלה מעשרה מחבלים בשטחי משגרי רקטות והכווינו כלי טיס שחיסל את המחבלים. כוחות צנחנים בסדיר ובמילואים חיסלו מספר מחבלים שתצפתו עליהם ממבנים. במרכז הרצועה הותקף מחסן רקטות ארוכות טווח

שי לוי
פורסם:
הכוחות והתקיפות ברצועה
תקיפה וחיסול חוליית מחבלים ע"י כוחות ברצועת עזה | צילום: דובר צה"ל
הקישור הועתק

מרכז האש של אוגדה 98 בשיתוף חיל האוויר תקפו הלילה כ-30 "מטרות טרור משמעותיות" בח'אן יונס, כך עדכן הבוקר (שני) דובר צה"ל. בין המטרות שצה"ל דיווח על תקיפה שלהן - מטרות תת-קרקע, תשתיות טרור ומחסני אמצעי לחימה. עוד נמסר כי תקיפות אלו מסייעות להמשך הלחימה של הכוחות המתמרנים במרחב.

בח'אן יונס, לוחמי יחידת מגלן איתרו למעלה מעשרה מחבלים בשטחי משגרי רקטות לעבר שטח מדינת ישראל. לאחר הזיהוי, הלוחמים הכווינו כלי טיס מאויש מרחוק שחיסל את המחבלים. כך על פי צה"ל.

עוד בח'אן יונס לוחמי צוות קרב חטיבתי 55 זיהו מחבל שיצא ממבנה במרחק עשרות מטרים מהם. בצה"ל אומרים כי אותו מחבל אסף מודיעין על הכוח – וחוסל תוך דקות מרגע הזיהוי בתקיפת מסוק קרב של חיל האוויר.

לוחמי צוות הקרב של חטיבת הצנחנים זיהו מחבל מתצפת עליהם מבניין במרחב בו פעלו. הם הכווינו כלי טיס של חיל האוויר שחיסל את המחבל וזמן קצר לאחר מכן, זיהו וחיסלו מחבל נוסף באותו הבניין.

באל-מע'אזי שבמרכז רצועת עזה, מטוס קרב של חיל האוויר בהכוונת תא התקיפה של חטיבת גולני תקף מחסן אמצעי לחימה בו אוחסנו רקטות ארוכות טווח, כך על פי הודעת צה"ל. במרחב חקלאי במרכז הרצועה, צוות קרב חטיבתי 179 איתרו פיר מנהרה, אלפי דולרים ואמצעי לחימה רבים. לוחמי צוות קרב חטיבתי כפיר איתרו רכב של מחבל חמאס בתוכו מצבור אמצעי לחימה.

הכוחות ברצועה
פעילות כוחות צה"ל ברצועת עזה | צילום: דובר צה"ל