בעידן שבו האויב נסתר, חיל השריון (שלוחמיו התגייסו הבוקר, שני) צריך מעבר למערך הטנקים גם כוח שיוכל להיכנס למקומות צרים יותר בעת לחימה בשטח בנוי. את התפקיד הזה ממלאת הפלוגה המסייעת שתכליתה לאתר ולהשמיד אויב.

הפלוגה מורכבת משתי מחלקות - האחת תצפית והשנייה מסייעת לסגירת מעגלי אש על מטרות נעות, באמצעות מרגמות 120 על בסיס נגמ"ש. החלוקה בין המרגמות לאוהד (איתור והשמדה) אקראית לגמרי ומתקבלת ע"י מפקד הפלוגה.

לוחם המסייעת לומד להתאים את הנשק והאמצעי הרלוונטי להשמדת האויב שמולו – טנק, חיל האוויר או ארטילריה.

לוחמי היחידה (צילום: דובר צה''ל)
פועלים מול מטרות נעות. לוחמי המסייעת | צילום: דובר צה''ל

ליחידה אין גזרה ספציפית והם נערכים למוכנות ופעילות אל מול כל הגזרות לפי שיוך החטיבה בה פועלים. תופסים את כל הקווים, בכלל הגזרות ועושים בעיקר משימות של מעצרים, מארבים, פטרולים ומשימות מודיעין.

"לוחמי המסייעת הם העיניים של הטנקים ושל כלל גורמי האש בגזרה בלחימה בשטח בנוי", מציינים בשריון. "מצופה מהלוחמים לאתר את האויב בזמן ולהשמיד אותו על ידי מחלקת המרגמות. ביחידה קיימת רוח לחימה משמעותית שבאה לידי ביטוי בפעילויות האיכותיות שהם מקבלים לבצע".

ישנן כמה אופציות דרכן אפשר להגיע למערך המסייעת: למלא במנילה את האופציה של מסייעת שריון במקום מערך הטנקים או לבקש להגיע למסייעת בלשכת הגיוס.

לוחמי היחידה (צילום: דובר צה''ל)
מארבים ופטרולים. היחידה במשימה | צילום: דובר צה''ל

יש פלוגת מסייעת בכל גדוד שריון וההכשרה מתבצעת במחנה שיזפון, שם עוברים החיילים גם את הטירונות וגם את האימון המתקדם.

משך ההכשרה 8 חודשים של טירונות ואימון מתקדם הכוללים בין היתר 6-7 שבועות של קליעה בסיסית רובאי 06 שבעתיד מתוכנן לעלות ל-07. חודש של לחימה בחוליות, בצוותים ובמחלקות ולאחר מכן אימון מתקדם, שם לומדים על המרגמות ועל הפק"לים. מסע הכומתה שלהם אורך 40 ק"מ עם 30 אחוז משקל גוף.

מבחינת תנאי שירות ויציאות הביתה, מסייעת שריון מוגדרים לוחמי חוד ככלל החטיבות הלוחמות. בהכשרה סוגרים אחת ל-3 שבתות, אפילו 4. בקווים יוצאים 11-3 בשביל לתגבר משימות בגזרות.

לוחמי היחידה (צילום: דובר צה''ל)
בכל גדוד שריון יש פלוגה שכזו. המסייעת | צילום: דובר צה''ל