mako
פרסומת

הבית סמוך למאפייה והשטרות שהתפזרו: פרטים חדשים על חיסול אבו-עוביידה

מקור פלסטיני שדיבר עם רשת סקיי ניוז בערבית חשף פרטים על חיסול דובר הזרוע הצבאית של חמאס. לטענתו זמן קצר לפני התקיפה התקבל מידע מודיעיני, כשבבית שהותקף שהו גם אשתו וילדיו של המחבל הבכיר, כשבעת הפיצוץ התפזרו שטרות כסף רבים שהוחזקו במקום. כל הפרטים

חיסול אבו עוביידה
חיסול אבו עוביידה | צילום: מתוך תיעוד שעלה ברשתות החברתיות, שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
הקישור הועתק

התקיפה שבה חוסל על פי הדיווחים דובר הזרוע הצבאית של חמאס אבו-עוביידה ביום שבת, בוצעה סמוך למאפייה מקומית, ובמהלכה נהרגו יותר מעשרה בני אדם - כך לפי דיווחים מעזה.

מקור פלסטיני מסר מוקדם יותר (ראשון) ל"סקיי ניוז בערבית" כי הבית שהותקף על ידי מטוסי חיל האוויר הישראלי הושכר על ידי משפחתו של אבו-עוביידה לפני כמה ימים בלבד. על פי אותו מקור, בזמן התקיפה שהו בבית אשתו וילדיו של אבו-עוביידה. הוא ציין כי "במהלך ההפצצה התפזרו כמויות גדולות של שטרות כסף".

עוד אמר המקור הפלסטיני לסקיי ניוז בערבית כי לאחר התקיפה סגרו אנשי גדודי אל-קסאם של חמאס את האזור סביב הבית המותקף ומנעו מאזרחים להתקרב כדי לחלץ את הגופות. המקור הוסיף: "לא ניתן לשלול את האפשרות שאבו-עוביידה חוסל - אך לא ניתן לאשר זאת בשלב זה".

אבו עוביידה נשא נאום ביום שבת, שבו איים על ישראל כי אם תחליט לפלוש לעיר עזה - הדבר עלול לגרום לפגיעה בחיי החטופים.

בתקשורת הערבית ציטטו בהרחבה דיווחים בישראל כי זמן קצר לפני הפעולה התקבל מידע מודיעיני ממוקד בידי השב"כ ואמ"ן, ובעקבותיו יצא לדרך ניסיון החיסול. עוד ציינו כי המבצע עצמו נוהל מחדר המבצעים המיוחד של השב"כ, בשל חשיבותו המרכזית של אבו-עוביידה בחמאס.

פרסומת

המשפחה אישרה שחוסל, אחרי שחמק מכמה ניסיונות

מוקדם יותר, מקורות פלסטיניים מסרו כי כמה מבני משפחתו של אבו-עוביידה אישרו שחוסל, לאחר שזיהו את גופתו. כך דיווחה הבוקר רשת אל-ערבייה. "כל מי שהיה בדירה חוסל", נמסר באותו דיווח.

צה"ל תקף אתמול באמצעות כלי טיס בשעת ערב מוקדמת את הבית שבו על פי החשד שהה, במרחב העיר עזה שבצפון הרצועה. לאחר מכן ציין גורם ביטחוני כי "הכיוון חיובי" באשר להצלחת החיסול. חמאס, יש לציין, לא ממהר לאשר רשמית חיסולים של בכירי הזרוע הצבאית, ורק אתמול אישר את חיסולו של מוחמד סינוואר, שחוסל עוד בחודש מאי.

דובר הזרוע הצבאית של חמאס, אבו-עוביידה
דובר הזרוע הצבאית של חמאס, אבו-עוביידה
פרסומת

אבו עוביידה (הודייפה אל-כחלות שמו) הוא אולי המוכר ביותר מכמה בכירים בודדים שנותרו בזרוע הצבאית של חמאס בעזה. בשנים האחרונות הוא הפך לשם שמזוהה עם הזרוע הצבאית ושני אולי רק למוחמד דף (שחוסל גם הוא). הצהרות התעמולה שלו הפכו לסמל ולפנים של חמאס, וחשיבותו במלחמה על התודעה מכרעת.

בשנים האחרונות הלך ונבנה מעמדו, והשיא היה במהלך מבצע "שומר החומות", מה שהכין את הקרקע להודעותיו במלחמה הנוכחית, ובניסיון להפעיל לחץ פסיכולוגי על הציבור בישראל בעיקר בשימוש אכזרי בנושא החטופים. ישראל ניסתה לחסל אותו ותקפה את ביתו ב"סבבים" השונים מול חמאס, אך בכל פעם הוא הצליח לחמוק, כאשר כעת, על פי מה שמיוחס לבני משפחתו, המזל שלו נגמר.