mako
פרסומת

הותר לפרסום: סמ"ר עמית כהן, לוחם גולני בן 19 מחולון, נפל בקרב בדרום הרצועה

באירוע שבו נפל סמ"ר עמית כהן ז"ל בדרום הרצועה, נפצע באורח קשה קצין לוחם בגדוד 13, חטיבת גולני. הקצין פונה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים, משפחתו עודכנה. צה"ל ממשיך לתחקר את פרטי האירוע המלאים

שי לוי
פורסם: | עודכן:
סמ"ר עמית כהן ז"ל
צילום: דובר צה"ל
הקישור הועתק

סמ"ר עמית כהן, לוחם גולני בן 19 מחולון, נפל בקרב בדרום רצועת עזה. כך התיר לפרסום דובר צה"ל (שני). מפרטי התחקיר הראשוני של האירוע הקשה עולה כי הלוחם נפל בתאונה מבצעית במהלך הלחימה, ככל הנראה כתוצאה מפיצוץ אמל"ח צה"לי שהוטל מרחפן והתפוצץ. צה"ל ממשיך לתחקר את פרטי האירוע המלאים.

ב-14 בחודש נפלו שלושה לוחמי צה"ל מחטיבה 401, כתוצאה מפיצוץ פגז שהתלקח בעת החלפת תחמושת בזמן לחימה בצפון רצועת עזה.

מוקדם יותר החל צה"ל לתקוף גם במרחב דיר אל בלח שבו נמנע מלפעול עד כה. משפחות חטופים הביעו חשש כבד לחייהם של יקיריהם המוחזקים בשבי כתוצאה מהמהלך הזה של צה"ל. 

הרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר קיים מוקדם יותר הערכת מצב ברצועת עזה ובדברים שפרסם דובר צה"ל ביום ראשון בערב אמר לכוחות הלוחמים ברצועה: "ניישם תצורות מבצעיות חדשות שבמסגרתם נעצים את היתרונות שלנו, נצמצם את התורפות ונעמיק את ההישגים המבצעיים. אלו יכניסו את חמאס למצוקה הולכת וגוברת ויצמצמו את שחיקת הכוחות. הצגנו לדרג המדיני את האפשרויות ואנחנו נייצב את המציאות בהתאם לאינטרסים שלנו".

עוד אמר זמיר ללוחמים כי "ההישגים שלכם בשטח במסגרת מבצע ׳מרכבות גדעון׳, הם שמקדמים את הכרעת חמאס ומייצרים את הפוטנציאל לעסקת חטופים".

"לצערנו בקרב יש גם אבדות", המשיך הרמטכ"ל. "זוהי חלק ממציאות המלחמה. לוחמנו נפלו במשימה הקדושה על הגנת היישובים הסמוכים לכאן. אנחנו נלחמים כדי להגן על עצמנו. אי אפשר לעשות זאת רק בהגנה, אנחנו מגנים בהתקפה. זה לקח מרכזי שלנו מ-7 באוקטובר".

הרמטכ"ל סיכם ואמר כי "זהו זמן להתמדה ואורך רוח, רק כך נגיע למצב שנשבור את האויבים שלנו. אם נגיע בימים הקרובים לעסקה להשבת החטופים, זה יהיה הישג אדיר שלכם. כל חטוף שישוחרר זה בזכות הלחימה שלכם".