mako
פרסומת

דיווח: במהלך נסיעתו לאיחוד האמירויות - נתניהו נפגש עם בכיר בצבא לוב

באיטליה מדווחים שבמהלך נסיעתו לפגוש את נשיא איחוד האמירויות בחשאי, ראש ממשלת ישראל נפגש עם בכיר בצבא לוב, סדאם חפתר, ובנו של ח'ליפה חפתר. בדיווח נטען - זה הרקע לפגישה, כשבאותו זמן נחתו במדינה בכירים נוספים ממדינות ערב

צבא וביטחון
mako
פורסם:
בכיר צבא לוב סדאם חפתר, ראש הממשלה נתניהו
בכיר צבא לוב סדאם חפתר, ראש הממשלה נתניהו | צילום: US Embassy in Libya on X | לע"מ
הקישור הועתק

הפגישה המסתורית של ראש הממשלה בנימין נתניהו מוקדם יותר השבוע עם נשיא איחוד האמירויות: באיטליה מדווחים היום כי בזמן הגעתו של נתניהו לשדה התעופה אל-בטין באבו דאבי, נחתו שם כמה מטוסי מדינה נוספים, בין השאר ממרוקו, סעודיה וקטאר.

את תשומת הלב משכה במיוחד טיסה מבנגאזי: איירבוס A-319 שמספר הרישום שלו P4-KH5I9, מטוס שבדרך כלל משמש את סדאם חפתר, סגן מפקד כוחות הצבא במזרח לוב. לפי אתרי מעקב טיסות, המטוס נחת ב-12:40, 20 דקות בלבד אחרי הגעת נתניהו לאותו שדה תעופה.

"סדאם נפגש עם נתניהו כדי להשיג תמיכה פוליטית בהתמודדות שלו לנשיאות לוב", כתב ב-X מוחמד בויסייר, לשעבר יועץ פוליטי של ח'ליפה חפתר, אביו של סדאם ומפקד הכוחות במזרח לוב, כוח הנאבק על השליטה במדינה כולה.

הבכיר הלובי והדיווחים על פגישות עם ישראלים

זו אינה הפעם הראשונה שבה נטען כי סדאם חפתר נפגש בחשאי עם גורמים ישראליים בכירים. ב-2021 "הארץ" עקב אחרי אחד ממטוסיו בנמל התעופה בן-גוריון, שם על פי הדיווחים היה אמור חפתר להיפגש עם אנשי מוסד. באוקטובר אותה שנה דיווח גם "ישראל היום" על הסכם שנחתם בין משפחת חפתר לבין חברת לובינג ותקשורת ישראלית, בתיווך איחוד האמירויות.

ב-Il Foglio האיטלקי קושרים את המגעים הנוכחיים לניסיון של חפתר לשקם את מעמדו בוושינגטון, אחרי פרסומים על חלקו לכאורה בתא טרור לובי-ספרדי בזאוויה ובטריפולי. לפי הדיווח, חפתר, שמוצג כמועמד אפשרי להנהגת לוב מאוחדת וכמי שממשל טראמפ השקיע בו, מואשם בכך שתכנן פגיעות בתשתיות ובמנהיגים צבאיים ופוליטיים במערב לוב.

במקביל, לפי Il Foglio, חפתר מקדם ערוצים נוספים באמצעות Ballard Partners, חברת ייעוץ אמריקנית שמייצגת את האינטרסים שלו מאז מרץ. בעיתון מדווחים כי חפתר צפוי להיפגש בוושינגטון עם סגן נשיא ארה"ב ג'יי-די. ואנס, אחרי שנפגש בארה"ב ביוני עם משר החוץ מרקו רוביו. "הוא רוצה לבסס את עצמו כמנהיג שאי אפשר בלעדיו", אמרו גורמים המעורים בפרטים ל-Il Foglio, "גם בזמן שהוא מפוצץ תשתיות נפט במערב לוב באמצעות כטב"מים".