נהוג לומר שהצבא צועד על קיבתו ולפחות על פי נגד המזון של חיל הים, שף אילן אסולין זה באמת המצב. "חשוב למערך המזון בזרוע הים ובצה"ל לתת לחיילים לחגוג, גם כשהם בבסיס", הוא אומר בהתייחס ליום ההמבורגר הבינלאומי שצוין אתמול (שלישי) ברחבי העולם וגם בבסיסי החיל. "זה חשוב לנו בכל ארוחה מחדש ובעיקר בימים מיוחדים כאלו".

לכבוד יום ההמבורגר הוחלט לראשונה במספר יחידות בבסיסי זרוע הים לציין את האירוע עם עמדות המבורגר והמבורגר טבעוני, עבודת יד ולמי שאוהב להכין לו את הקציצה שלו בעצמו השגנו את המתכונים המלאים.

ההמבורגר של נגד מזון חיל הים (צילום: באדיבות גרעיני החיילים)
קצין המזון בחיל הים שף אילן אסולין | צילום: באדיבות גרעיני החיילים

מתכון להמבורגר צבאי (7 מנות):

1 ק"ג בשר טחון
2 בצלים בינוניים
חצי צרור פטרוזיליה
2 כפות רוטב ברביקיו
1 כפית רוטב טבסקו
מלח, פלפל שחור גרוס.

אופן הכנה:

חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים עד להזהבה. קוצצים את הפטרוזיליה.
מערבבים בקערה את כל החומרים יחד ולשים היטב. מכסים ומכניסים למקרר לרבע שעה.

המבורגר בחיל הים (צילום: באדיבות גרעיני החיילים)
התוצאה הסופית. בתיאבון | צילום: באדיבות גרעיני החיילים

מתכון המבורגר טבעוני (4 מנות):

1 סלסלה פטריות שמפיניון טריות
6 פטריות פורטבלו
250 גרם עדשים מבושלים
2 בצלים בינוניים
חצי צרור פטרוזיליה
רבע כוס טחינה גולמית
2 כפות קמח
מלח, פלפל, כפית שטוחה של בהרט.

אופן הכנה:

קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים עד הזהבה, מוסיפים את הפטריות חתוכות גם כן לקוביות ומקפיצים מעט, מוסיפים את העדשים, פטרוזליה קצוצה, קמח, טחינה והתבלינים עד להיווצרות עיסה. יוצרים את קציצות ההמבורגר. מחממים מחבט פסים / פלאנצ'ה, מורחים מעט שמן זית, צורבים את הקציצות בערך דקה מכל צד. מניחים על לחמנית המבורגר בתוספת ירקות ובתיאבון.