השבוע הסתיים המחזור הראשון בקורס "מגן בסייבר" של חיל התקשוב. לאחר מספר חודשי לימוד אינטנסיביים הוכשרו החיילים לפעולות הגנה בסייבר במרחב הממוחשב, על רקע המציאות הטכנולוגית המתפתחת. חניכי הקורס ישולבו בזרועות השונות – חיל האוויר, חיל הים, אגף המודיעין ואגף התקשוב. "צה"ל של 2012 הוא צבא המבוסס גם על לוחמת תקשוב", אמר מפקד בה"ד 7 של חיל התקשוב, אלוף משנה מיקי בוסקילה. "עלינו לעמוד באתגרים משמעותיים ולממש את תודעת החשיבה הפרו-אקטיבית".

אילוסטרציה (צילום: אילוסטרציה)
"הטכנולוגיה והרשת משמעותיים לתפקוד האופרטיבי של צה"ל, מבחינה לאומית וצבאית" | צילום: אילוסטרציה

תהליך איתור פרטני ומבחנים מיוחדים

בקורס התחנכו חיילים בעלי יכולות גבוהות, שעברו תהליך איתור פרטני אשר התבסס על מבחנים מיוחדים. כחלק מהדרישות לתפקיד הסייבר הם ישרתו במסלול הכולל שירות קבע במטרה לשמר את הידע, האיכות והניסיון שיצברו בהתמודדות במימד הסייבר. המחזור השני צפוי להיפתח כבר בחודשים הקרובים, והמגמה היא לגדול לשלושה מחזורים בשנה.

לוחמי סייבר בחיל האוויר (צילום: אתר חיל התקשוב)
"לוחמי סייבר" בחיל האוויר. "רק תחילת הדרך" | צילום: אתר חיל התקשוב

"היום הטכנולוגיה והרשת משמעותיים לתפקוד האופרטיבי של צה"ל, מבחינה לאומית וצבאית. הסיכונים של המערכת גדלים ומכאן עלה הצורך לייצר הגנה במימד אחר, פיתוח מגן בסייבר", הסבירה מפקדת בית הספר למקצועות המחשב, סגן אלוף אורית טטרסקי. "זאת רק תחילת הדרך – אנחנו מתכננים לבנות הכשרת המשך והכשרות נוספות בהגנת הסייבר".

בתוך כך, הושקעו מאמצים ומשאבים רבים בקורס, כדוגמת תשתיות חדשות וכוח אדם איכותי בסגל המפקדים. את הקורס ליווה מפקד מערך ההגנה בסייבר, ואף נפתח מדור מיוחד בבית הספר למקצועות המחשב שעיקרו תחום הסייבר. גורמים וגופים שונים סייעו גם הם, והידע הגיע ממגוון מקורות, במטרה לאפשר לחניכי קורס לוחמת הסייבר להיות מעודכנים בחידושים. בנוסף, ישנה התעניינות מגופים ביטחוניים אחרים להשתתף בקורס היחיד מסוגו, המהווה חידוש בצבא ובאזרחות.

לאתר צה"ל

>> אל תקראו לו האקר: הכירו את לוחם הסייבר של חיל האוויר