mako
פרסומת

ראש אגף המבצעים עודד בסיוק ביקש לפרוש מצה"ל

האלוף נפגש אתמול עם הרמטכ"ל הנכנס אייל זמיר וביקש ממנו לסיים את התפקיד שבו שימש ב-4 השנים האחרונות • זמיר קיבל את התפטרותו, אך ביקש ממנו שימשיך לכהן בתפקיד בחודשים הקרובים • בסיוק היה אחד האלופים שאחראים על מחדל 7 באוקטובר והוא מצטרף לרמטכ"ל ולמפקד פיקוד הדרום שהודיעו בחודשים האחרונים על כוונתם להתפטר

ניר דבורי
פורסם: | עודכן:
עודד בסיוק
עודד בסיוק | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
הקישור הועתק

ראש אגף המבצעים, האלוף עודד בסיוק, נפגש אתמול (שני) עם הרמטכ״ל הנכנס אייל זמיר וביקש ממנו לפרוש מצה״ל לאחר כארבע שנים שבהם מכהן בתפקידו. זמיר קיבל את בקשתו, אך ביקש ממנו להמשיך בתפקיד בחודשים הקרובים לאור האתגרים המבצעיים של הצבא. 

בסיוק הצטרף במהלך הפרישה לרמטכ"ל הרצי הלוי ולמפקד פיקוד דרום, האלוף ירון פינקלמן, שהודיעו על פרישה מתפקידם בחודשים האחרונים. החילופים בצמרת הפיקוד של אלו שעמדו על המשמר ב-7 באוקטובר יחל עם טקס החילופין הצפוי ביום רביעי בין הלוי לזמיר. 

שלשום דיווחנו במהדורה המרכזית על "ניקוי אורוות" משמעותי שמתכנן הרמטכ"ל הנכנס זמיר בצמרת הפיקוד של צה"ל. זאת כחלק מההבנה כי האמון הציבורי לא ישוקם עד שכל מי שהיה אחראי למחדל של השבת השחורה יוזז מתפקידו, מתכנן זמיר לעשות "סבב מהיר של החלפת אלופים", או בלשון פחות נקייה - הדחת אלופים רבים. בין האלופים שנמצאים על הכוונת: ראש אמ"ן שלומי בינדר; מפקד פיקוד העורף רפי מילוא; מפקד חיל האוויר תומר בר וראש אגף המבצעים עודד בסיוק, שאולי רצה "להקדים תרופה למכה". 

אייל זמיר
אייל זמיר, הרמטכ"ל החדש החל מיום רביעי | צילום: דובר צה"ל
שלומי בינדר, עודד בסיוק, תומר בר, רפי מילוא
האלופים שנמצאים "על הכוונת" של הרמטכ"ל הנכנס | צילום: דובר צה"ל

בסוף השבוע האחרון פורסמו תחקירי צה"ל לאירועי 7 באוקטובר. הממצאים חשפו מחדל מודיעיני ומבצעי רחב היקף. התחקירים חשפו קונספציה שאחזה בקרב ראשי מערכת הביטחון במשך שנים רבות: את תפיסתה של עזה כזירה משנית, ההסתמכות הרבה על המכשול והמחשבה כי ארגון הטרור מורתע ומעוניין בהסדרה. רבים מתושבי העוטף מחו לאחר הצגת התחקירים ואמרו כי כל מי שהיה לו חלק במחדל – צריך לפנות את מקומו.

פרסומת
עודד בסיוק
ראש אגף המבצעים עודד בסיוק | צילום: דובר צה"ל

למרות האחריות שנמצאת על הכתפיים של בסיוק על החלק שלו במחדל, מאז השבת השחורה, בסיוק פעל ללא לאות למען ביטחונה של מדינת ישראל במלחמת חרבות ברזל, ותוך כדי לחימה מורכבת מול 7 חזיתות שונות.