mako
פרסומת

בעקבות החיסול בביירות: ההודעה שקיבלו תושבים בצפון

בעקבות חיסול מפקד כוח רדואן של חיזבאללה בביירות הוחלט על ביטול אירועים באזור קו העימות, בשל היתכנות לירי תגובה: "קוראים לציבור לגלות ערנות ודריכות, אין שינוי בהנחיות"

שי לוי
פורסם:
ההודעה לתושבים
הקישור הועתק

בהמשך לתקיפת צה"ל אמש בביירות שבה חוסל מפקד כוח רדואן של חיזבאללה ובתום הערכת מצב שהתקיימה מוקדם יותר (חמישי), הוחלט על ביטול אירועים בקו העימות, בשל היתכנות לירי תגובה של ארגון הטרור. כך נמסר מדובר צה"ל.

"צה"ל קורא לציבור לגלות עירנות ודריכות", הוסיפו בצבא, שם מדגישים כי נכון לכרגע אין שינוי בהנחיות פיקוד העורף. "במידה ויהיה שינוי, צה"ל יעדכן את האזרחים והרשויות בצורה מסודרת".

באחת ההודעות שהופצו נכתב כי "קיימת אפשרות כי בשעות הקרובות יתקבלו התרעות לשיגורים מלבנון לכיוון ישראל". באותה הודעה הומלץ לתושבים להימנע מהסתובבות שלא לצורך ולצמצם התקהלויות.

החיסול שחיזבאללה מנסה לנקום מאז הבוקר

מוקדם יותר נמסר כי חיל האוויר יירט מספר שיגורים ומטרות אוויריות חשודות שנורו לעבר המרחב בו פועלים כוחות צה"ל בדרום לבנון. בנוסף, ארגון הטרור חיזבאללה שיגר מספר רחפני נפץ שהתפוצצו בסמוך לכוחות. אין נפגעים בתקריות הללו לפי צה"ל.

זירת החיסול
אזור התקיפה בדאחיה בביירות | צילום: Ibrahim AMRO / AFP via Getty Images

צה"ל תקף אמש בדאחיה שבביירות וחיסל את אחמד ע'אלב בלוט, מפקד כוח רדואן - יחידת הקומנדו העילית של ארגון הטרור חיזבאללה שפועלת במימון ובהכוונת המשטר האיראני.

מצה"ל נמסר כי במשך שנים, ע'אלב בלוט מילא שורה של תפקידים, בהם מפקד המבצעים של היחידה. במסגרת תפקידיו, היה אחראי על המוכנות והדריכות של היחידה ללחימה נגד כוחות צה"ל ומדינת ישראל.

עוד נמסר כי במהלך המלחמה ולאורך התקופה האחרונה בפרט, ע'אלב בלוט הכווין את מחבלי רדואן ופיקד על עשרות מתווי טרור נגד כוחות צה"ל בדרום לבנון, ובהם ירי נ"ט והפעלת מטעני נפץ. כמו כן, קידם את פעולות שיקום היכולות של רדואן ובפרט את הפעלת "תוכנית כיבוש הגליל" אותה היחידה בנתה וקידמה במשך שנים.