mako
פרסומת

תיעוד חריג מג'נין: לוחמים ירו למוות במחבלים שנכנעו

צה"ל ומג"ב פתחו בחקירת האירוע שבו לכאורה לוחמים הוציאו להורג פעילי טרור שלא היו חמושים. בסרטון שעלה ברשת רואים את שני המחבלים מרימים ידיים וחולצות, כדי להראות שאין עליהם מטען. כל פרטי הסרטון עוד לא ברורים, אך האירוע עלול להפוך ל"פרשת אלאור אזריה 2"

שי לוי
פורסם:
תיעוד התקרית בג'נין
תיעוד התקרית בג'נין
הקישור הועתק

תיעוד שמתפרסם בשעות האחרונות חושף אירוע בעייתי במהלך פעילות צה"ל ומג"ב מוקדם יותר היום בג'נין. בתיעוד ניתן לראות שני מבוקשים שנכנעים ואחרי שהרימו ידיים וחולצות להראות שאין עליהם מטען, הלוחמים יורים עליהם ומחסלים אותם. מצה"ל ומג"ב נמסר שנפתחה חקירה.

בהודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות המשטרה נמסר: "מוקדם יותר הערב במהלך פעילות של כוחות מג"ב וצה"ל בעיר ג'נין, פעלו הכוחות למעצר מבוקשים שביצעו פעולות טרור ובהם השלכת מטענים וביצוע ירי לעבר כוחות הביטחון. המבוקשים השתייכו להתארגנות הטרור בג'נין".

עוד נטען בהודעה: "הכוחות נכנסו למרחב, סגרו על המבנה בו שהו החשודים והפעילו נוהל הסגרה שנערך מספר שעות. עם הפעלת כלי הנדסי על המבנה, יצאו שני המבוקשים. לאחר שיצאו מהמבנה, בוצע ירי לעבר המבוקשים. האירוע מצוי בתחקור מפקדים בשטח, ויועבר לבחינת הגורמים המוסמכים".

תיעוד האירוע מעלה שאלות קשות - עד כדי חשד להוצאה להורג של המבוקשים שלא היו חמושים. הכוח של לוחמי צה"ל ומג"ב נראה כשהם מכתרים את המבנה, ושני החשודים יוצאים ממנו כשהם מרימים ידיים וגם מרימים את החולצות שלהם וחושפים את גופם, לכאורה כדי להראות ללוחמים שאין עליהם חגורות נפץ.

פרסומת

לאחר מכן הם כורעים על הקרקע, ובשלב מסוים - בהוראת הכוח - שני המבוקשים נראים חוזרים אל המבנה. בפתחו של הבניין מתבצע ירי של הלוחמים שמחסלים את שניהם. בנוסף, בתיעוד ניתן לראות שהלוחמים בועטים בשני המבוקשים ללא סיבה נראית לעין, ואז אחד הלוחמים מחווה תנועות יד שמסמנות למחבלים לקום וללכת למבנה אז יורים בהם.

קשה להבין מהסרטון אם רק לוחם אחד ירה בשני המחבלים או שכמה מהלוחמים פותחים באש. המקרה נראה כמו פרשת "אלאור אזריה 2". וזה קורה שעות בודדות אחרי שהפצ"ר החדש, אלוף איתי אופיר, נכנס לתפקידו כך שאין לו אפילו דקה אחת של חסד.