לוחמת איסוף קרבי (צילום: דובר צה"ל)
"באיסוף קרבי עושים את הת'כלס. מתעסקים במארבים נטו ומתמקדים במשימה" | צילום: דובר צה"ל

כשאולגה דרינקו התגייסה כלוחמת לחיל האיסוף הקרבי, היו אנשים שהרימו גבה. כשהסתכלו עליה, ראו בחורה רזה וקטנה, לא בדיוק הטיפוס המצופה מלוחמת. מבחינת דרינקו, ההחלטה ללכת לתפקיד לוחמה אינה מוזרה כלל, גם נוכח ממדיה הקטנים וכבר לפני הגיוס, היא ידעה שלא תסתפק בשירות עורפי.

כיום, לא רק שדרינקו משמשת לוחמת איסוף קרבי, יש לה הכשרה לשלושה תפקידים מבצעיים שונים – קלעית, בנאית וצלמת. כשהפלוגה שלה יוצאת לשטח, היא אחראית על בניית עמדת ההסוואה, לשם כך עברה קורס בנאיות. "את קורס הבנאיות העבירו לי ביחידת אגוז ולמדתי בו איך לבנות עמדות הסוואה", היא מסבירה. "הקורסים הם חוויה מדהימה, את מוצפת בידע וניסיון". במהלך שירותה יצאה דרינקו גם לקורס צילום וכיום היא מתעדת אירועים מבצעיים. "אני בן אדם שאוהב הרפתקאות ולא לשבת במקום אחד, והקורסים הכניסו בי הרבה ראבק".

"בכל פעם שאני יוצאת לשטח אני מגלה על עצמי דברים מדהימים"

לוחמת איסוף קרבי (צילום: דובר צה"ל)
"היו לי הרבה קשיים במהלך ההכשרה" | צילום: דובר צה"ל

כשהגיעה לגיבוש היא לא הכירה את תפקיד לוחמת האיסוף, אבל כבר בזמן ההכשרה הבינה שהיא במקום הנכון. "באיסוף קרבי עושים את הת'כלס. מתעסקים במארבים נטו ומתמקדים במשימה", היא מסבירה. "היו לי הרבה קשיים במהלך ההכשרה, כי היה לי קשה לקבל הוראות וגם פיזית כי היו לי בעיות בגב, אבל בכל פעם כשאני יוצאת למשימה בשטח, אני מגלה על עצמי ועל הבנות שמשרתות איתי דברים מדהימים". בעיות הגב מהן סבלה כמעט והובילו להדחתה מהתפקיד, "זו הייתה תקופה בה כל יום הייתי בטוחה שאני עוזבת, במשך חצי שנה לא ירדתי לשטח והייתי בפלוגה, אבל נלחמתי כדי להישאר לוחמת. ידעתי שאני לא אמצא את עצמי במקום אחר".

ובכל זאת, למרות הקשיים שעברה במהלך השירות, דרינקו נהנת כמעט מכל רגע. "אני אוהבת את האווירה של לצאת לשטח. כשאנחנו שם בתוך העמדה, כולנו צמודות אחת לשנייה ועוברות את החוויה הזאת ביחד. זה החוויות הקטנות שעושות את השירות", היא מסבירה. "אם יש אירוע, אנחנו עובדות כולן ביחד וזה מה שמגבש וטוב. השירות כלוחמת איסוף זו באמת חוויה. את עוברת דברים שלא חשבת שתוכלי לעבור".

אתר צה"ל

>> 12 שעות לבסיס: הקצין שגר ברמת הגולן ומוצב באילת